Магическа българска шевица е новият кадем на най-популярния български професионален

...
Магическа българска шевица е новият кадем на най-популярния български професионален
Коментари Харесай

Кубрат Пулев с магически кадем срещу Фюри

Магическа българска шевица е новият кадем на най-популярния български професионален боксьор Кубрат Пулев. За дуела против британеца Хюи Фюри в " Арена Армеец " на 27 октомври Кобрата ще излезе със специфичен халат, оповестява „ Стандарт “. Той е извезан с канатица - комбинация от обичайни български шевици, която съгласно преданията пази от злите сили. Затова и тази композиция от шарки постоянно се среща върху националните носии.

Изработката на халата е извънредно комплицирана, защото е обточен по всички отворени краища с шевичен кант. Така " пази " своя притежател от всички страни. Фигурите в последния предпазен кант пък съставляват " крилата канатица ".

Общо бодовете, направени върху плата са над два милиона. Халатът е подарък на Пулев от основателя на отбор " Българе " Христо Димитров. Извезан е от Цветомир Петков от Троян, дизайнер на известна марка за дрехи и аксесоари, основана на българските фолклорни претекстове.

" Ще изляза с тези знаци, въпреки на доста чужденци, които ще гледат мача те да не им приказват нищо. Това ще повдигне духа и самочувствието на почитателите в залата и българите, което е доста значимо за мен ", показа Пулев, който се надява символиката на канатица да заинтригува младите и те да научат повече за българските традиции.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР