Mачмейкинг платформа ще спомага за намирането на бизнес партньори на

...
Mачмейкинг платформа ще спомага за намирането на бизнес партньори на
Коментари Харесай

Дават 2,1 млн. за популяризиране в чужбина на малки и средни фирми

Mачмейкинг платформа ще спомага за намирането на бизнес сътрудници на родните компании с компании от целия свят Проектът ще покрива 100% от разноските по присъединяване на родните МСП в деянията по плана
Организиране на търговски задачи в чужбина, както и провеждането у нас на бизнес конгреси, конференции, тържища и други прояви за основаване на бизнес партньорства, са двете ограничения, по които българската Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия ще работи, с цел да помогне на компаниите ни да станат интернационално известни и да придобият своята известност в чужбина.

Точното заглавие на плана е: „ Реализация на ограничения за интернационализация на българските дребни и междинни предприятия посредством поддръжка активността на ИИАНМСП “. Общият бюджет на самодейността е 2,1 милиона лв..

На конференция Борислав Димитрачков , шеф на дирекция „ Интернационализация на МСП “ и началник на плана, и Боряна Минчева , шеф на отдел „ Международни прояви и съдействие “ и координатор на плана, срещнаха представителите на родния бизнес от секторите ИКТ, строителство, машиностроене, финтех, стартъп и други, както и медии и други заинтригувани страни с опциите, които предлага планът, който по индикативна стратегия има опция да поддържа близо 750 предприятия да вземат участие в бизнес събития в страната и чужбина за осъществяване на продукция и основаване на бизнес партньорства.

Проектът планува осъществяване на две съществени действия, които в детайлности включват:

1. „ Организиране на търговски задачи в чужбина “, по която се чака реализирането на 15 търговски задачи в чужбина с присъединяване на 150 български дребни и междинни предприятия;

2. „ Организиране в България на бизнес конгреси, конференции, контактни тържища и други прояви за основаване на бизнес партньорства “, по която ще бъдат проведени 22 бизнес прояви с присъединяване на 600 български предприятия;

„ Проектът цели да насърчи интернационализацията на българската стопанска система, като доста улеснява достъпа до целеви външни пазари, където родния бизнес може стабилно да осъществя своята продукция. Част от пазарите, които ще бъдат таргетирани за осъществяване на задграничните задачи, ще се дефинират от неотдавна показания разбор, направен от Института за пазарна стопанска система по поръчка на ИАНМСП, за установяване на евентуалните пазари за експортен напредък на родните компании по браншове “, изясни Димитрачков.

От своя страна Минчева осведоми, че с изключение на посредством събития, планът ще даде опция за дейно намиране на нови бизнес сътрудници с помощта на онлайн мачмейкинг платформа, която ще разреши на българските компании да намерят допустимо най-подходящите бизнес сътрудници в границите на обещано интернационално събитие.

„ Като стратегически пазари определихме тези на Европа, най-много с приоритет Европейския съюз, Близкия Изток и Източна Азия “, сподели тя и добави, че „ секторите електроника и машиностроене, дървообработване и мебелна индустрия, здравно съоръжение и консумативи, парфюмерия и козметика, хранително-вкусова индустрия, осведомителни и информационни технологии, автомобилостроене, текстил и облекло са тези, разпознати като браншове с най-голям експортен капацитет “.

„ Екипът експерти, който работи по плана, е с доста богат опит, защото Агенцията обичайно провежда бизнес конгреси, конференции и други нетуъркинг събития, постоянно провеждани в границите на публични задгранични визити в страната, както и търговски задачи в чужбина и може да спомага дейно на родния бизнес “, съобщи координаторът на плана, като добави, че задачите и събитията по плана ще бъдат изпълнени с оглед обстановката към разпространяването на COVID-19, която попречва провеждането на редица значими търговски и бизнес събития по целия свят.

За да спомогнат за превъзмогването на икономическите последици от COVID-19, управлението на Агенцията и плана взе решение да отпадне и плануваното съфинансиране от страна на компаниите, като планът ще покрива 100% от разноските по присъединяване на родните МСП в деянията по плана , осведомиха още представителите на плана и ИАНМСП.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР