Люис Хамилтън спечели Гран при на Великобритания за рекорден шести

...
Люис Хамилтън спечели Гран при на Великобритания за рекорден шести
Коментари Харесай

Хамилтън стана пилотът с най-много победи на "Силвърстоун"

Люис Хамилтън завоюва Гран при на Англия за рекорден шести път в кариерата си. Пилотът на " Мерцедес " се възползва от влизане на кола за сигурност и изпревари съотборника си Валтери Ботас, който водеше до този миг. В последна сметка Хамилтън излезе отпред, Ботас приключи втори, а " Мерцедес " реализира поредна двойна победа през сезона. Шарл Льоклер ( " Ферари " ) финишира на трето място. С триумфа Хамилтън изпревари Джим Кларк и Ален Прост, които имаха по 5 победи на именитата писта " Силвърстоун ". Той към този момент има и 80 победи във Формула 1.

В началото тръгналият от полпозишън Ботас удържаше първото място, въпреки и в четвъртата обиколка Хамилтън да го задмина за миг. Финландецът обаче нямаше какво да направи в 20-ата обиколка. Тогава Антонио Джовинаци излезе от пистата, което докара до кола за сигурност. Хамилтън влезе в бокса в този миг, избра твърди гуми и с помощта на тактиката си излезе отпред. Това обаче евентуално по този начин или другояче щеше да се случи, защото Ботас избра тактика с две влизания в бокса. В края на надпреварата Хамилтън съумя да реализира и най-бърза обиколка, макар че бе с гуми, с които кара в продължение на 30 обиколки.

" Не мога да опиша какъв брой съм горделив да съм тук пред своя аудитория. Виждам толкоз доста английски знамена и макар че към този момент съм привикнал, всеки триумф тук е като първия. Нямаше по какъв начин да съумея да подобря този връх без почитателите, без тима и всички, които работят ", сподели Хамилтън, който към този момент води с 39 точки пред съотборника си Ботас.

Льоклер пък измъкна третото място в борба главно с Макс Верстапен ( " Ред Бул " ), само че не и без помощта на съотборника си Себастиан Фетел. Германецът удари Верстапен в 37-ата обиколка, което му донесе 10 секунди наказване, а в последна сметка и отпадане, защото трябваше да смени предно крило. Фетел се оплака по радиото от дейностите на Верстапен, който го изпревари малко преди този момент, само че стюардите взеха решение, че единственият отговорен за злополуката е той, защото се заби съвсем непосредствено в болида на противника си.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР