Любовта към нашия град, неговите вдъхновяващи лица и неразказани на

...
Любовта към нашия град, неговите вдъхновяващи лица и неразказани на
Коментари Харесай

Късометражен туристически филм за София представя неразказани истории за символите на столицата



Любовта към нашия град, неговите вдъхновяващи лица и неразказани на света истории заслужават да бъдат научени и споделяни. Затова младите режисьори Мартин Граховски и Петър Тухчиев - създатели на доста туристически филми за разнообразни места по света и у нас, сътвориха своето, споделяйки за гостите на столицата какво е тя през очите на тези, които са избрали да живеят тук. Филмът цели да разсъни и ускори любознанието на бъдещи туристи към града и е подсилен от Mastercard, като част от самодейността на марката да цифровизира неразказаните по света истории на града и неговите хора.

" Често забравяме хубостта на града, в който живеем. Вглъбяваме се в следващия просрочен рейс, следващата асфалтова дупка или някое събитие, което не дава отговор на нашите показа ", споделя режисьорът Мартин Граховски по време на премиерата на кино лентата. " В края на краищата, градът в който живеем, е този, който ние сътворяваме. Една примес от вяра, обич, и от време на време миризмата на люляк, която изпълва пролетта. Това е нашето любовно писмо към София - град, в който нито един от нас не е израснал, само че го усещаме толкоз непосредствен. С този филм слагаме началото на един диалог. И се надяваме, че още доста хора ще се влюбят в София - дали за 12 минути или за цялостен живот. "

12-минутният филм на младите режисьори документира доста от емблематичните и отличителни градски знаци на София. Той е кулминационна точка на плана на платформата #soSofia, който стартира по-рано тази година с огромна апаратура на Терминал 2 на Летище София. Проектът е сбъднат с поддръжката на програмата за социализиране на културното завещание на Столична община и към този момент два месеца посреща с " Добре пристигнали " идващите българи и туристи в града с показване на 30 от най-забележителните знаци на София. Тридесетте обекта от софийските древност, съвремие и природа са определени посредством изследване от студенти в компетентност " Социология " към СУ " Св. Климент Охридски ", които събират доста информация и организират десетки изявленията, с цел да открият кои са знаците, които жители, актьори и специалисти биха предложили на гостите в града ни. Това са и обектите, за които споделя филмът " За София с обич " на Граховски и Тухчиев.
Реклама
" София е град с доста лица, цялостен с шарени хора, шумни гласове и доста история. На пръв взор тя наподобява безредна, само че всички тези пластове история, вяра и просвета са това, което прави духа на София толкоз неповторим ", споделя Ваня Манова, управител на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово за вдъхновението зад новата самодейност на марката да поддържа дигитализацията на градските истории и знаци. Глобално компанията развива платформата за вдъхновяващи градски преживявания, a на локална почва от години Mastercard поддържа разнообразни преживявания и събития, които стават знакови и работят като визитна картичка на дестинацията София, като АtoJazz, Lunar и други.

С премиерата на туристическия филм за София Mastercard стартира още една дълготрайна самодейност - за дигитализиране на нематериалното завещание на София и другите й лица, хора и истории. Компанията възнамерява конкурс по тематиката, който ще бъде показан при започване на идната година. Неслучайно и премиерата на първото видео с сходна идея бе показано в границите на изложбата на Вихрен Георгиев в изложба DOZA, която разкрива нефилтрираната душа на града през погледа на фотографа и куратора Милена Едвиг. Изложбата вниква в урбанистичния безпорядък - с неговите битки, триумфи и тихи крясъци и основава дребен справочник за човешките взаимоотношения в него.
За #soSofia #soСофия е самостоятелна платформа за най-интересното и присъщото в града. Разказва историите, които вършат София отличителна, и дава грижливо подбрани рекомендации за най-характерните и забавни места, истории и неща в града на български и британски на. #soSofia приказва на езика на града и създава и популяризира сувенири, въодушевени от детайлите в градската среда и многото лица на София. Зад #soСофия стоят хора, обединени от любовта към пъстрота образ на града, неговите поданици и все по-многобройните гости от всички точки на света. Всеки може да се включи в диалога за знаците на града с хаштаг #soSofia в обществените мрежи. Проектът #soWelcometoSofia се осъществя с поддръжката на Столична община, летище София, кaтедра " Социология " към Софийски университет " Климент Охридски " и Mastercard. Реклама Свързани публикации Полезните излъчвания на равния " достъп до принадлежности " * 25 ноември 2023, 08:00 Трансформираме дефиницията за пари от електронните ваучери до AI финансов помощник 12 октомври 2023, 08:00
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР