Любовта е изключително сложна емоция, която всички изпитваме по много

...
Любовта е изключително сложна емоция, която всички изпитваме по много
Коментари Харесай

Открийте осемте вида любов и разберете как се чувствате наистина

Любовта е извънредно комплицирана страст, която всички изпитваме по доста способи. Ние усещаме разнообразни разновидности на тази страст за разнообразни взаимоотношения в живота ни, както и друг език на любовта. Можем да откроите няколко типа обич според от това по какъв начин се чувствате. Не обичате по един и същи метод другар, семейство или сътрудник.

Според специалистите междуличностната обич се разклонява на два съществени вида. Едната е буйната обич, известна още като възприятие за романтика. Тя включва привличане и интимно предпочитание. Другата е състрадателна обич или обвързаност. Този вид обич се показва в дълбоките страсти, които се крият сред дълготрайни сътрудници или други трайни връзки или взаимоотношения.

Поради това, че има разнообразни способи за предоставяне и приемане на обич, гърците категоризират този необятен термин за обич по друг метод. Според тях той е осем разнообразни вида, които хората нормално изпитват през целия си живот.

Прочетете, с цел да разберете за осемте разнообразни типа обич, с цел да станете сигурни по какъв начин се чувствате в действителност:

Ерос

Ерос, прочут също като буйна обич, се дефинира като възприятие на привличане. Той показва интимния интерес, който хората изпитват по време на началната фаза на връзката. Този вид обич се признава за съставен елемент на сливането и притегля хората дружно. Връзките, които стартират от Ерос, прочут още като буйна обич, нормално се основават на въодушевление и привличане. След известно време този вид обич или ще намалее и ще изчезне, или ще се трансформира в различен вид.

Прагма

Прагмата се дешифрира като вид обич, която е прагматична или практична, както подсказва и името й. Когато се колебаете по какъв начин се чувствате и дали и вие изпитвате прагма, мислете за това като за обич, която е вкоренена в отговорност, ангажираност и натурализъм. Трайната обич изисква дълбока отдаденост един към различен. Отнема години и години и голям брой прекарвания, с цел да се развие връзката и възприятията на прагмата. Стабилните бракове са идеалният образец, който въплъщава този тип обич, защото тя може да бъде открита в дългогодишни връзки.

Лудус

Любовта без обвързване е известна като Лудус. Това е доста непринудена, флиртуваща и занимателна обич. Тя идва без дълбоки усеща или граници, които са присъщи за ерос или прагма. Този вид обич нормално се следи в началния стадий на връзката, когато сътрудниците се пробват да се ухажват един различен.

Агапе

Агапе се назовава вид обич, която е благородна, великодушна и безкористна по природа. Ангелски фигури като Майка Тереза ​​са съвършен образец за този тип живот. Това попада под универсалната състрадателна обич (която не е лимитирана единствено до една). Това е най-чистият и категоричен тип обич, която изпитвате към всички същества, без да очаквате нищо в подмяна.

Филиа

Филия се превежда като вид обич, който се намира в надълбоко, продължително другарство. Това е другарска обич и я изпитате, в случай че откриете, че е елементарно да се доверите на различен човек. Причината е, че връзката ви се основава на доверие и почитание и е основана на доста персонално равнище. Любовта, открита в такива другарства, е толкоз дълбока и интензивна, колкото във връзката, само че не по този метод. Дълбочината на болката и загубата е много предизвикателна за справяне.

Филавтия

Филавтия е тип обич, която е съсредоточена върху себе си и това по какъв начин се чувствате. Самолюбието и състраданието към себе си са съвършените думи, които разказват тази обич. Връзката с дълбокото ни аз е извънредно жизненоважна и би трябвало да се поддържа, с цел да изградим убеденост и самочувствие. Освен това, той споделя на другите по какъв начин да се отнасят с нас. Да се поглезите е значим метод да задълбочите чувството за Филавтия и да се почувствате добре със себе си.

Стордж

Стордж се пояснява като вид обич, който се намира сред нашите най-близки членове на фамилията и родственици. Този вид обич е подсилена от кръв, мемоари от детството и познанства. Стордж е съчувствен, защитителен и интензивно затвърден в спомените тип обич.

Мания

Манията е тип токсична обич, при която един човек изпитва прекомерно крайни усеща на обвързаност към другия. Дисбалансът в привързаността може в допълнение да сътвори разнообразни нездравословни проблеми. Те включват възприятие на владеене и неустановеност. Това е един от най-опасните типове обич. Обикновено не можете да определите по какъв начин се чувствате в действителност, когато го изпитвате и точно оттова идват и проблемите. Често хората, които са вманиачени, даже не осъзнават, че изпитват това към индивида до тях. Те просто го одобряват като нещо обикновено.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР