Любопитно предложение се е промъкнало в Закона за данъците върху

...
Любопитно предложение се е промъкнало в Закона за данъците върху
Коментари Харесай

Асен Василев с революционна идея за нов данък

Любопитно предложение се е промъкнало в Закона за налозите върху приходите на физически лица. Предложението е на финансовия министър Асен Василев, а новият текст гласи, че работещите в ресторантьорския бизнес ще заплащат налог върху получените бакшиши.

 

В предлагането текстът е маскиран като заплащания за положително обслужване, чиято дефиниция касае точно получените бакшиши. Има се поради спомагателни приходи, които не са планувани и платени директно от работодателя. Спор сред ресторантьори и сервитьори има от много време, само че за първи легализирането на бакшишите влиза в проектозакон. Така към този момент за получените пари от клиента се дължи налог общ приход.

 

Други промени, които искаше Асен Василев, към този момент са в интервал на изчакване. Става въпрос за билкарите и гъбарите. Все отново в проектозакона се планува те да заплащат по 30 лв. за всеки месец, в който реализират активност. Плащанията ще се вършат в пунктовете за предаване на събраната продукция. Първоначалната концепция беше да се наложи годишен налог на стойност 480 лв.. До този миг събирачите на трюфели не попадат в облагането с налог.

 

Новост е и облагането с налог на занимаващите се с продажба на виртуална валута. От следващата година те също ще заплащат налог облага по особено направен план.

 

Източник: blitz.bg

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР