Любопитно Как да се подготвим за Никулден Страхотни идеи за

...
Любопитно Как да се подготвим за Никулден Страхотни идеи за
Коментари Харесай

Как да се подготвим за Никулден

Любопитно Как да се подготвим за Никулден Страхотни хрумвания за празника 5 декември 2019, 16:27  Как да се подготвим за Никулден
Как да се подготвим за Никулден
 Наум Шопов и Теа Минкова станаха родители
Наум Шопов и Теа Минкова станаха родители
 Юпитер в Козирог – време да поработим за фантазиите
Юпитер в Козирог – време да поработим за фантазиите
 Малкият наследник на Кейт и Уилям проговори
Малкият наследник на Кейт и Уилям проговори
 Григор Димитров се срещна с Лени Кравиц на блестящо събитие в Маями
Григор Димитров се срещна с Лени Кравиц на блестящо събитие в Маями
 2020 година ще е високосна, ето от какво да се пазим
2020 година ще е високосна, ето от какво да се пазим
 Кой открадна мозъка на Айнщайн?
Кой открадна мозъка на Айнщайн?
 Ана-Мария е последната оживяла жена в „ Игри на волята “
Ана-Мария е последната оживяла жена в „ Игри на волята “

ен преди празника, който хиляди българи означават - Никулден, ви споделяме някои препоръки по какъв начин да се приготвите за празничната вечеря. Звездата на масата несъмнено, ще е рибата и започваме с няколко предписания.
7 обичаи, които се съблюдават на днешния ден  риба шаран Никулден  риба шаран Никулден  риба шаран Никулден  риба шаран Никулден
Риба със зеленчуци във фолио

4-5 филета от бяла риба
4-5 печурки
1 филиз свеж лук
1 домат
4 с. л. майонеза
черен пипер и сол на усет

Начин на подготвяне:

Всяко рибно филе се слага върху леко намазнен лист алуминиево фолио. Рибата се поръсва със сол и черен пипер на усет. Отгоре се намазва с тъничък пласт майонеза.

Върху майонезата се подреждат нарязаните на филийки гъби. Лукът се нарязва наситно, месестата част на домата – на линии.

Върху всяко филе се подреждат късчета лук и линии домат. Рибата се завива във фолиото по този начин, че да се получи пакетче.

Пакетчетата се слагат в тава и рибата се пече към 15-20 минути в авансово загрята на 200 градуса фурна.

Никулденски рибник

Необходими артикули за 6 порции:
1 огромен шаран
1 ч. ч. орехи
4 с. л. зехтин
1 глава лук, нарязана на ситно
1 връзка магданоз
2 кисели краставички, нарязани на ситно
1 ч. л. доматено пюре
сол и пипер на усет

За кората:
500 г брашно
1 ч. л. сол
250 мл вода
100 г топено масло или мехлем
1 жълтък за намазване

Рибата се почиства добре от люспите и от вътрешностите, посолява се извън и от вътрешната страна и се оставя в хладилника. Кората се подготвя, като се омесва приблизително меко тесто от брашното, солта и вода. Оставя се да почине 20 мин.

През това време в загретия зехтин се запържва лукът, прибавят се орехите, киселите краставички и доматеното пюре. Сместа се подправя със сол и пипер на усет. Прибавя се магданозът. С приготвената плънка се цялостни шаранът и се зашива с бял памучен конец. Рибата се подсушава добре.

Тестото се разделя на 6 топки. Едната топка се оставя за декорация, а останалите се разточват на питки с диаметър 30 см и се намазват с масло. Питките се поставят една върху друга и се разточват на кора с дебелина половин сантиметър.

Шаранът се подсушава добре и се увива в кората, настрана тестото се разточва и се изрязват люспи, уста и очи. Кората се намазва с жълтъка и рибникът се пече в намазана с масло тавичка на 180° С - 40-50 мин. Ако кората се зачерви бързо, се покрива с фолио или хартия.

Сьомга в тесто

500 година филе сьомга, без кожа, почистено от кости
Сол
2 с.л. олио
2 листа бутер тесто
2 с.л. брашно
2 жълтъка

За пълнежа сред филетата риба:

4 стръка праз, нарязани на ситно
Вода
1 ч.л. Сол
1 ч.л. Захар
1 ч.л. къри на прахуляк
150-200 мл. сметана за готвене

Сложете тиган с лой да загрее. Отрежете 4 равни части от рибата. Запечатайте всяко едно в тигана за по няколко секунди, като ги посолите. Извадете ги.

В същия тиган сложете праза дружно с водата, солта и захарта. Задушете го и когато водата изври прибавете сметаната и кърито на прахуляк. Изчакайте тя да заври и да направи праза леко кремообразен. Сосът би трябвало да е гъст- да няма водна част.

Дръпнете сместа от котлона. Вземете листовете тесто и ги разточете като употребявате брашното. Върху единия лист в средата сложете едно от частите сьомга, от горната страна от охладения кремообразен праз, а върху тях още едно парче риба. Затворете с друго парче от тестото като сред двете намажете малко жълтък, който ще послужи за лепило.

След запечатването на пакетчетата намажете още веднъж с жълтък и с лъжица направете „ Люспи “. Изпечете на 160 градуса за 40 мин. в тава с хартия за печене.Сервирайте с подобаваща салата.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Откраднаха част от коледната декорация на София Откраднаха част от коледната декорация на София  Сняг и мраз, каква е ситуацията в страната Сняг и мраз, каква е ситуацията в страната  <br> сподели дребната си дъщеричка <br>
сподели дребната си дъщеричка
 <br> Холивудските <strong> двойки </strong>, които останаха <strong> дружно </strong> макар славата <br>
Холивудските двойки , които останаха дружно макар славата
Последни  Как да се подготвим за Никулден Как да се подготвим за Никулден  <p><strong>Наум Шопов</strong> и Теа Минкова станаха родители</p> Наум Шопов и Теа Минкова станаха родители  При покупка на нова кола към този момент не се подменя номерът При покупка на нова кола към този момент не се подменя номерът  Nissan Qashqai 2012 Най-лошите (добрите) кросоувъри съгласно TUV  Пожар бушува в гръцки хотел, има потърпевши Пожар бушува в гръцки хотел, има потърпевши  <p>Настъпва интервал за материализиране на фантазиите и стремежите</p> Настъпва интервал за материализиране на фантазиите и...  Бет Харт Хиляди българи чакат неповторимата Бет Харт...  Цветът, който ще виждате на всички места през 2020 Цветът, който ще виждате на всички места през 2020  Хванаха апаш, нападал жертвите си с нож Хванаха апаш, нападал жертвите си с нож  Над 100 тона пилешко месо със салмонела у нас Над 100 тона пилешко месо със салмонела у нас  „ Черешката на тортата “ се завръща с нов сезон „ Черешката на тортата “ се завръща с нов сезон  Петър Петров Скандал: Депутат пита кореспондентка с какво долни дрехи е  Бъдещата кралица описа, че синът ѝ желае да е непрекъснато около тях Малкият наследник на Кейт и Уилям проговори  <p>ДПС:&nbsp;Борисов и&nbsp;Нинова са се договорили. Горанов отговори</p> Движение за права и свободи: Борисов и Нинова са се договорили...  Видео с кралицата, щерка й и Тръмп стана шлагер. Гафовете от Лондон Видео с кралицата, щерка й и Тръмп стана шлагер. Гафовете...  <p><strong><span style= Гришо се срещна с Лени Кравиц на блестящо събитие...  <p><strong>2020 г.</strong> ще е <strong>високосна</strong>, ето от какво да се пазим</p> 2020 година ще е високосна, ето от какво да се пазим  <p>Кой открадна <strong>мозъка на Айнщайн?&nbsp;</strong></p> Кой открадна мозъка на Айнщайн?  Евакуираха хотел, ресторантът е опожарен, има потърпевши Евакуираха хотел, ресторантът е опожарен, има потърпевши  Синът на Миньо Стайков е задържан, бил в джип с въоръжени Синът на Миньо Стайков е задържан, бил в джип с... Всичко от през днешния ден Виц на деня Рано сутринта преди Бъдни вечер се звъни по домашния телефон на притежателя на магазин за алкохол. - Извинете, просто се чудех по кое време ще отваряте? -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Къде в София всяка събота се случва знамение  Българското разпятие, което изумява света (СНИМКИ)  Култовите реплики на Ламбо – от екрана и отвън него  Българката, която очарова света с гения си (ВИДЕО)  Крадец избра неверната къща, попадна на 82-годишна културистка  Как наподобява Кейт, когато пазари в супермаркет (СНИМКИ) Водещи вести  При покупка на нова кола към този момент не се подменя номерът При покупка на нова кола към този момент не се подменя номерът  Над 100 тона пилешко месо със салмонела у нас Над 100 тона пилешко месо със салмонела у нас  Петър Петров Скандал: Депутат пита кореспондентка с какво долни дрехи е  Русия гони български посланик от Москва Русия гони български посланик от Москва  Синът на Миньо Стайков е задържан, бил в джип с въоръжени Синът на Миньо Стайков е задържан, бил в джип с въоръжени  <p>ДПС:&nbsp;Борисов и&nbsp;Нинова са се договорили. Горанов отговори</p> Движение за права и свободи: Бойко Борисов и Корнелия Нинова са се договорили за дотацията. Горанов отговори  Бет Харт Музикалното знамение Бет Харт идва в България  Цветът, който ще виждате на всички места през 2020 Цветът, който ще виждате на всички места през 2020  Пожар бушува в гръцки хотел, има потърпевши Пожар бушува в гръцки хотел, има потърпевши  Хванаха апаш, нападал жертвите си с нож Хванаха апаш, нападал жертвите си с нож  „ Черешката на тортата “ се завръща с нов сезон „ Черешката на тортата “ се завръща с нов сезон  Видео с кралицата, щерка й и Тръмп стана шлагер. Гафовете от Лондон Видео с кралицата, щерка й и Тръмп стана шлагер. Гафовете от Лондон
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР