Любителите на историята вероятно са обръщали неведнъж внимание на тази

...
Любителите на историята вероятно са обръщали неведнъж внимание на тази
Коментари Харесай

Историята на една снимка или как жена избягала от ГДР във ФРГ

 Историята-на-една-снимка-или-как-жена-избягала-от-ГДР-във-ФРГ

Любителите на историята евентуално са обръщали нееднократно внимание на тази известна фотография, на която е изобразено момиче, останало без сили. Този кадър е доста прочувствен и от пръв взор развълнува. 

Вниманието е незабавно привлечено от русокоска, паднала на колене. Офицерите, които са се строили от двете страни на границата, провокират напълно разнообразни усеща – видно е, че те спорят между тях, яростно гледайки „ противниците “ в очите.

Хората в униформи са западногермански и източногермански служители на реда, а момичето е нещастна бегълка. По принцип, тази фотография се разгласява с автограф „ Един кадър вместо хуляди думи “, само че има ли нещо общо с действителността? Да открием истината дружно.

Ако имаме вяра на подписа на тази фотография, то тя е направена птез 1955 г, когато да избягаш от Германска демократична република във Федерална Република Германия въобще не е било елементарно. Но тази фотография не е нищо разично от добре фиктивен пиар ход, който незабавно притегля внимание – само че тя въобще не е същинска.

Отбелязваме, че това не е фотошоп, а въпреки всичко е същинска фотография, единствено че не е направена през 1955 година и не е исторически документ. Това е изрязан кадър от малкоизвестния италиански филм „ Източна зона, Западна зона “ (в оригинал – Oggi a Berlino), чиято премиера била през 1963.

Според сюжета Ханс взема решение да избяга от Източен Берлин в Западен, при свои родственици. Младото момиче, което стои на колене, е актрисата Нана Остен – във кино лентата тя е другарка на Ханс.

Филмът, колкоо и да е необичайно, си останал незнаен, не получил нито една премия, а този кадър и до през днешния ден се „ разхожда “ из интернет просторите и вълнува публиката.  Така че вярвайте единствено на достоверни обстоятелства, защото, както виждате, доста изявления стават известни поради лековерни консуматори на мрежата.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР