Лятото, освен че е богато на емоции и интересни преживявания,

...
Лятото, освен че е богато на емоции и интересни преживявания,
Коментари Харесай

Летни суперхрани за здраве

Лятото, като се изключи че е богато на страсти и забавни прекарвания, ни обезпечава и доста потребни храни. Ето на кои летни суперхрани да наблегнете, преди лятото да си е отишло.

Боровинки

Горските плодове са едни от най-богатите на хранителни субстанции и антиоксиданти храни. Що се отнася до боровинките, зрънцето е известно със способността си да поддържа мозъка ви изострен с придвижване на възрастта.

Експерти означават, че това зрънце е потребно за здравето на сърцето, а има противоракови свойства, и също така оказва помощ за понижаване на мускулната болежка и форсира възобновяване на мускулите след подготовка.

Чаша пресни боровинки има 80 калории, 25% от дневния ви витамин С и 3, 5 грама фибри. За да се възползвате от тях, пригответе смути с боровинки или боровинков десерт.

Пъпеш

Сладката, ароматна миризма на пъпеш е сигурен знак за лятото. Но пъпешът освен мирише добре, този артикул има благоприятен резултат върху кожата, правейки я красива. Благодарение на бета-каротина пъпешът защищава кожата от нездравословните UVA и UVB лъчи. Трябва също по този начин да знаете, че пъпешът съдържа към 90% вода, което спомага за по-бързото чувство за задоволеност.

 Летни храни

Пъпешът е богат на фибри, калий, витамин С и бета-каротин. А в една чаша пъпеш има единствено 50 калории. Изпробвайте повече предписания с пъпеши.

Праскови

Прасковите са освен вкусни летни храни, те съдържат над 20 разнообразни хранителни субстанции, в това число съществени фибри, витамини А, С и Е, антиоксиданти, калий и цинк. Освен това прасковите съдържат единствено 60 калории. Един сладкиш с праскови е всичко, което ви би трябвало през днешния ден.

Ягода

Ягодите са богати на антиоксиданти и хранителни субстанции, в това число калий, фолиева киселина и фибри. Това зрънце съдържа повече витамин С от един портокал. Ягодите могат да забавят когнитивния спад с до две години и половина, съгласно изследване на невролози. Те са измежду най-полезните летни суперхрани.

 Ягоди

Череши

Черешите са богати на фибри и калий, само че са с ниско наличие на калории – една чаша череши съдържа към 100 калории. А съединенията, наречени антоцианини, които придават на черешите пурпурен цвят, оказват помощ за понижаване на болката и успокояват раздразнителността. Изпробвайте разнообразни предписания с череши, с цел да се насладите оптимално на всичките им плюсове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР