Лятото е в разгара си и има дни, в които

...
Лятото е в разгара си и има дни, в които
Коментари Харесай

Ако температурите са от 32 градуса нагоре, направете това за вашата градина!

Лятото е в разгара си и има дни, в които температурите са безпощадни към растенията, които отглеждаме в градината си. Всеки градинар стартира да мисли способи за това по какъв начин да защищити зеленчуците от топлинния стрес.

Високите температури са способни доста да навредят на градината и да унищожат растенията, за чието развъждане сме положили доста труд, време и старания.

Ако температурите са от 32 градуса нагоре, не чакайте, а направете нещо!

Най-напред се заемете с определяне белезите на топлинния стрес. Притесненията са с съображение, в случай че високите температури не престават прекомерно дълго време.

Много е елементарно да разберете, че топлинният стрес е засегнал вашите насаждения. Ще станете очевидци на повехнали зеленчуци.
 Разтвор от йод и сода ще избави зеленчуците след ГРАДУШКА Разтвор от йод и сода ще избави зеленчуците след ГРАДУШКА
За страдание тази година станахме очевидци на какви ли не климатични промени. Градинарите, които са вложили съвсем цялото си време...

Коренът на растението поема вода, която в следствие циркулира в самото растение, с цел да се контролира температурата. Накрая тази вода се изпарява още веднъж във въздуха посредством листата.

Ако обаче температурите са прекомерно високи, то корените няма по какъв начин да обезпечат тази спомагателна вода, посредством която растенията се охлаждат. В резултат на това се получава вехнене.

Друг сигурен симптом, че растенията са наранени от високите температури, е пожълтяването на листата.

Ако желаете обаче да избегнете унищожаването на градината, доста е значимо да извършите това:

Поливайте, до момента в който е хладно
 Прогонете гъсениците с брашно. От тях няма да има и диря! Прогонете гъсениците с брашно. От тях няма да има и диря!
Отглеждането на зеленчуци в градината може да се трансформира в същинско предизвикателство за хората, които за пръв път се заемат с тази тр...

Това е сигурен метод, че водата ще се всмуква в почвата, вместо да се изпарява. За предпочитане е да поливате в дълбочина, вместо това да го вършиме нагъсто. Това се прави наложително, в случай че почвата е прекомерно суха и влагата не може елементарно да проникне в нея.

Поливайте на точното място

За да сте сигурни, че сте снабдили растението с задоволително влага, поливайте на точното място. Важно е да насочите струята на водата към корена. Можете да си помогнете с един елементарен трик. За задачата е нужно да изкопаете пръстен в почвата към основата на растението. Налейте вода в него и ще знаете, че коренът няма да бъде лишен от влага.

Мулчирайте

Много опитни градинари прибягват до това, защото мулчирането задържа влагата в почвата и не се постанова непрестанно да поливате.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР