Лятото е в разгара си и e време за почивка.

...
Лятото е в разгара си и e време за почивка.
Коментари Харесай

Топ 5 подкаста на БНР за слушане по време на ваканция

Лятото е в разгара си и e време за отмора. Дали до момента в който пътувате, до момента в който сте на море или планина, подкастите са отличен метод да извършите ваканцията си по-приятна. Предлагаме ви няколко епизода от поредиците на Българското национално радио, които ще разнообразят почивката ви и ще ви срещнат с забавни обстоятелства.

Освен че се радват на огромен слушателски интерес, историческите подкасти на БНР са превъзходен метод да разпуснете в свободното си време и да научите нещо ново. Благодарение на единствени по рода си архивни звукови материали, поредицата " Големите " споделя за живота на значимите персони на България. Предлагаме ви да чуете епизода за слънчевото момиче на българската лирика – Петя Дубарова. От него ще научите по кое време написва първите си стихове, кой е българският реализатор, изпял най-вече песни по нейни текстове и още доста забавни обстоятелства:

Другата документална поредност на БНР " Великите европейци " по занимателен метод споделя за живота на значими персони от европейската история. Чуйте епизода, отдаден на едни от най-известните детски създатели – братя Грим. Кога стартират да пишат, по какъв начин се раждат техните текстове – този епизод на " Великите европейци " споделя техния живот като приказка:

Ако сте изкушени от спорта, предлагаме ви да чуете и епизода на спортения подкаст на БНР – " Фактор " , в който гостува Цанко Цанков. Той е първият плувец в историята, преплувал акваторията на най-големия български залив - Бургаския с дължина 46 800 метра. Освен това Цанко е собственик и на международния връх за 12-часово плуване без спиране в 50-метров басейн. Още любопитни обстоятелства за Цанков и какво ново предизвикателство му следва – ще научите тук:

За да бъде почивката ви приятна, слушайте и лайфстал подкаста на БНР – " Тя на трета степен " . Освен че сортират забавни и любопитни тематики, водещите се стремят да срещат аудиторията си с потребни дела. Предлагаме ви да чуете епизод за положителните практики, които всеки може да ползва в всекидневието си, с цел да щади природата:

За истински дела и хрумвания споделя и подкастът " Младите с име " . Чуйте епизода с посетител Благослав Михайлов, който изяснява какво е цифрово Народно заседание и по какъв начин то способства за будно гражданско общество:

Ако желаете да чуете още от подкастите на БНР, можете да ги намерите в следните платформи:

  |  |   |   |  

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР