Лятото е един от любимите сезони. Причините да го обичаме

...
Лятото е един от любимите сезони. Причините да го обичаме
Коментари Харесай

Пет причини да ядем диня

Лятото е един от обичаните сезони. Причините да го обичаме толкоз са доста, а един от тях несъмнено е сочната любеница. Резените ѝ са неизменима част от лятната софра. Идеална за похапване в летните жеги, динята носи редица изгоди на тялото ни. Запознайте се с 5-те аргументи да похапвате любеница:

1. Динята е потребна за сърцето

Артуро Фигероа, физиолог от Държавния университет във Флорида, провел тест, като в продължение на шест седмици давал на дами след менопаузата дестилат от любеница под формата на хранителни добавки, съдържащи цитрулин и аргинин. При съвсем всички се следило очевидно усъвършенстване на сърдечно-съдовото здраве. Друго проучване на Фигероа показва образно по какъв начин същите добавки облекчават високото кръвно налягане при хора на междинна възраст с наднормено тегло.

2. Динята успокоява мускули

Пренатоварените мускули след тежки тренировки се отпускат посредством пиенето на сок от любеница. Той спомага нормализирането на пулса и предотвратява болките в мускулите на идващия ден. Причината се крие в аминокиселина L-цитрулин, която организмът преработва в L-аргинин. Това е незаменима аминокиселина, която оказва помощ за разпределяне на кръвоносните съдове и усъвършенства кръвообращението в цялото тяло.

3. Динята е бедна на калории и богата на витамини и минерали

 Причини да ядем любеница

90% от състава на динята е вода. В едвам 300 мл динен сок обаче се откриват към една трета от целесъобразната дневна доза витамин C и A, както и малко калий.

4. Динята бори рака

В нея се открива значимият антиоксидант ликопен, обвързван с предварителната защита и лекуването на рак на простатата. Учените занапред ще изследват тази взаимовръзка и нейната надеждност.

5. Динята работи като естествена виагра

Според експертите сходен резултат динята може да дължи на съдоразширяващите си свойства. Така тя би помогнала при проблеми с ерекцията и намалено либидо. Количествата, които би трябвало да се изядат, с цел да стане това обаче, би трябвало да са големи. От друга страна, сходен несъразмерен банкет на любеница може да докара до редица неприятни странични резултати – те е прочут натурален диуретик.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР