Лятната отпуска е времето ни за забавления и пълноценна почивка.

...
Лятната отпуска е времето ни за забавления и пълноценна почивка.
Коментари Харесай

Вредно ли е, ако оставим слънцезащитен крем върху кожата през нощта

Лятната отпуска е времето ни за занимания и пълноценна отмора. Вероятно на мнозина се е случвало около всички безредици по време на морската почивка, да забравим да отмием слънцезащитния крем от тялото си преди сън. Или да си признаем, просто сме решили да пропуснем тази стъпка, защото към този момент прекалено много ни се е доспало в края на деня. Дали обаче като не отмием слънцезащитата от тялото си, си вършим неприятна услуга и вредим на кожата?

Оказва се, че даже и да оставим слънцезащитния крем през нощта, нямаме мотив за терзание.

Единственият отрицателен резултат, който може да усетим, е на сутринта кожата ни да е по-суха и със запушени пори. И с цел да дадат още по-убедително конкретизиране, кожните лекари удостоверяват, че " никакви нездравословни химикали " не проникват дълбоко в кожата, даже и да не отмием слънцезащитата преди лягане.
 Снимка 580430
 

А запушените пори са в действителност естествена реакция на кожата, когато естествената лой няма по какъв начин да си проправи път към повърхността, защото сме нанесли козметичен артикул.

Въпреки че да оставим слънцезащитния крем върху тялото си през нощта въпреки всичко не е целесъобразно, можем да сме спокойни, че в случай че ни се случи случайно, не е сериозен мотив за паники.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР