LVMH, собственик на най-луксозните световни брандове като Moët Hennessy и

...
LVMH, собственик на най-луксозните световни брандове като Moët Hennessy и
Коментари Харесай

Луксозният гигант LVMH не забавя темпото в условия на икономически трусове

LVMH, притежател на най-луксозните международни марки като Moët Hennessy и Louis Vuitton, се е трансформирал в всесилен конгломерат на стойност 500 милиарда $.

Бизнес империята включва 75 изтъкнати марки, които се развиват в шест разнообразни бранша - и не възнамерява да забавя темпото, написа CNBC.

През предходната година компанията записва доходи в размер на 79,2 милиарда евро, или към 86,3 милиарда $, което съставлява нарастване с 23% по отношение на приходите през 2021 година

Броят на магазините ѝ се е нараснал повече от пет пъти през последните две десетилетия, като има обекти в 81 страни и над 196 000 чиновници по целия свят.

През април акциите на компанията доближиха исторически връх от над 199 $, което трансформира основаната в Париж компания в първата европейска, чиято пазарна стойност надвиши 500 милиарда $.

Водещи специалисти от дълго време дефинират компанията като " устойчива на криза ", способна да се оправи с икономическите спадове и разполагаща с артикули, които се правят оценка по неповторим метод с течение на времето.

Начело на голямата империя стои основният изпълнителен шеф Бернар Арно, най-богатият човек в света съгласно показателя на милиардерите в действително време на Forbes.

Според някои, силата му се крие в идентифицирането на компании с дълъг живот. Последното му придобиване е Tiffany & Co. за 15,8 милиарда $ през 2021 година, добавя CNBC.

" Когато приказва за евентуални покупко-продажби, той не търси марката, която е на гребена на вълната сега. Той търси марка, за която счита, че може да бъде тук и след 100 години ", изяснява Аниш Мелвани, ръководител и основен изпълнителен шеф на LVMH за Северна Америка.

Чрез Арно LVMH играе " дълготрайна игра ", удостоверява Оливър Чен, ръководещ шеф в TD Cowen. Това поддържа марките на компанията в добра форма във връзка с интегритета, възприемането и значимостта им, добавя още той.

Въпреки че се ръководи от LVMH, всеки търговски обект има креативен надзор върху личната си марка, със лични ръководители и задача.

" Загубата на успеваемост, която други компании биха постигнали, в случай че просто съберат няколко марки и ги ръководят от един човек, при нас се трансформира в действителна отговорност ", споделя Мелвани.

Това се отразява в способността на LVMH да дава непрекъснато артикули, които се основават на наследството на марките ѝ, в комбиниране с настоящите трендове и просвета.

LVMH непрекъснато си сътрудничи със звезди, фешън икони и инфлуенсъри, с цел да остане настояща за по-младите фенове на артикули от света на лукса.

Запазването на актуалността е ключът към дълголетието в лукса, а тактиката на LVMH в построяването на марка, която освен устоя провокациите на времето, само че и продължава да преуспява, го потвърждава изцяло.

Търсенето на първокласните артикули на компанията, измежду които бижута, изискани виновност и фешън продукти, оказва помощ на LVMH да излезе от пандемията като най-ценната обществена европейска компания. Помага и на Арно да надмине Илон Мъск като най-богатия човек в света.

В 74-годишната си биография Арно има подозрения по пътя си. Преди малко повече от две години той се опита да се отдръпна от договорката с Tiffany, откакто пандемията хвърли промишлеността за първокласни артикули в ужас.

Бижутерийната компания заведе дело и той реализира придобиването на леко занижена цена. Някои наблюдаващи обаче считат, че той е платил повече от естественото за този интервал.

Арно споделя, че е направил договорката в верния миг – след „ добър петгодишен сън “ за Tiffany, по време на който марката е имала забавящи се доходи на фона на растежа при общите продажби на бижута.

По време на пандемията, когато останаха у дома, хората взеха решение да се глезят с първокласни артикули вместо пътувания, хранене на открито и други прекарвания. Под шапката на LVMH Tiffany взе участие в този взрив.

Самият Арно признава, че част от тайната на триумфа на LVMH е децентрализираната конструкция, която дава автономност на мениджърите на всяка от нейните 75 марки. Неговите решения обаче натежават при най-големите марки, признава той.

През последните 10 години броят на магазините на Louis Vuitton не се е трансформирал внезапно. Някои от тях са затворени, само че за сметка на това отварят нови.

Louis Vuitton не продава посредством търговци на едро, не лицензира дизайна си и няма разпродажби в края на сезона. Брандът съзнателно лимитира и доставките си, с цел да резервира чувството за изключителност. Произвежда лимитирани серии за продуктите от всяка сбирка.

Идеята е постоянно да се създава малко по-малко от търсенето.

" Продуктът остава мечтан, в случай че е стеснен ", споделя един от някогашните ръководители на Louis Vuitton. " Трудното с течение на времето, когато имаш съвършено проведена машина като Louis Vuitton, е да устоиш на изкушението да правиш лесни продажби. "

Последната огромна вест от компанията беше оповестен на 14 февруари 2023 година когато стана ясно, че изпълнителят на международния шлагер „ Happy ” Фарел Уилямс поема поста креативен шеф.

Музикалната икона и 13-кратен притежател на " Грами " се чака да показа първата си сбирка напълно скоро - през юни тази година по време на Седмицата на мъжката мода в Париж.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР