Луксозна дестинация на круизния гигант Carnival Cruise Line очаква да

...
Луксозна дестинация на круизния гигант Carnival Cruise Line очаква да
Коментари Харесай

Нова ера в круизния лукс: Частен остров за $500 млн. и зона за възрастни

Луксозна дестинация на круизния колос Carnival Cruise Line чака да посреща посетители от идващото лято.

Проектът е на стойност 500 млн. $, а този вид частни острови към този момент се обрисуват като един от новите източници на доходи за огромните круизни оператори.

И въпреки че до планувания дебют остава една година, дестинацията към този момент е включена в над 500 идни маршрута на 18 от 26-те кораба на Carnival.

Въпросната плажна линия се намира на Гранд Бахама, Бахамските острови и се назовава.

Там ще се оферират всевъзможни вероятни улеснения като в курорт, в това число инфинити басейн и специфичен клуб с достъп единствено за възрастни, написа BusinessInsider.


 

Carnival държи доста от детайлностите за Celebration Key в загадка, само че все още се знае, че в обособената фамилна зона се чака да има голяма сладководна лагуна, детска площадка, две водни пързалки и спортни стадиони.

Цените на круизите, които ще посетят дестинацията, стартират от 220 $ на човек за тридневно корабоплаване в двете направления до Маями с Carnival Conquest през октомври 2025 година

Операторът твърди, че се чака островът да посреща 2 милиона посетители годишно. В бъдеще Carnival възнамерява да разшири Celebration Key с въжени линии и водни паркове.

Но това не е единственото сухоземно начинание на круизната линия.

Компанията има и по-малкия Half Moon Cay, сходен на курорт частен остров на Бахамите, който предлага действия като конна езда и плуване със скатове.

В момента островът се обновява с спомагателен пристан, с цел да може да приема най-големите кораби на круизната линия.

Има основателна причина круизният колос да се насочи напълно към сухопътното си портфолио: Частните острови са източник на солидни доходи за оператори като Carnival и Royal Caribbean.

Клиентите им могат да харчат за платени екскурзии в тези извънредни дестинации, което усилва облагите на круизната линия. В случая с Half Moon Cay и Celebration Key, те са спирки покрай главните круизни пристанища във Флорида, което понижава времето за пътешестване и разноските за гориво.

За някои оператори тези извънредни пристанища могат да се трансфорат в нужда, защото от ден на ден градове лимитират достъпа на круизни кораби, отбелязва още BusinessInsider.

За да си върнат загубите от тези дестинации, круизните линии се насочват към личните такива, оборудвани с спомагателни улеснения като водни паркове и плажни вили за посетители с частен достъп.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР