Лукойл не търси купувач за рафинерията в Бургас. Това са

...
Лукойл не търси купувач за рафинерията в Бургас. Това са
Коментари Харесай

Лукойл: Не търсим купувач за рафинерията в Бургас

" Лукойл " не търси покупател за рафинерията в Бургас. Това са съобщили в отговор на медийни въпроси от дружеството-собственик на нефтопреработвателното дружество " Литаско ", осведоми Българска национална телевизия. Компанията е записана в Швейцария, само че е дъщерно сдружение на съветската " Лукойл ".

В известието се споделя, че сдружението не договаря с вложители, не е получавало поръчки за продажба и не е наемало сдружение, което да търси купувачи за бургарската рафинерия.

За възможната продажба на сдружението първи заприказва в изявление за " Файнешъл таймс " финансовият министър Асен Василев. После информацията беше коментирана в Министерския съвет и от премиера Николай Денков.

От " Литаско " прецизират, че всяко желание за продажба на сдружение намиращо се на територията на Европейския съюз първо би трябвало да бъде утвърдено сред контрагентите и след това да бъде известено държавното управление на съответната страна.

В момента рафинерията в Бургас се употребява от дерогация за импорт на съветски нефт до края на идната година, когато би трябвало да премине напълно на различни източници на петрол. Това позволение сме получили от Европейската комисия.

В края на лятото българският парламент взе решение за анулация на концесията на терминала край Росенец, откъдето минават всички количества петрол внасяни в рафинерията. Управлението на терминала мина към държавна компания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР