Луганска област в Източна Украйна, за чиято цяла територия претендират

...
Луганска област в Източна Украйна, за чиято цяла територия претендират
Коментари Харесай

Шойгу: Русия напредва в Луганска област и очаква скоро да я овладее

Луганска област в Източна Украйна, за чиято цяла територия претендират сепаратистите от " Луганската национална република ", скоро може да бъде под цялостния надзор на Москва и съюзните ѝ сили.

Това разгласи съветският министър на защитата Сергей Шойгу в миг, когато Украйна удостоверява, че съветските военни и сепаратистите напредват в един от двата региона, фокус на сегашните бойни дейности.

В интервенцията съгласно Шойгу вземат участие съветските сили и подразделения на " националната милиция " на ДНР и ЛНР. Тези сили " се доближават към довеждане докрай на освобождението на Луганската национална република ", споделя Шойгу, представен от РБК.

И до днешното известие по-голямата част от Луганска област бе под контрола на Русия.

Това става в миг, когато ЛНР (също като " Донецката национална република " или ДНР) позволява опцията за референдум за присъединение към Русия, само че упорства първо да получи надзор над цялата си територия.

Силите на Киев в същото време съумяха да изтласкат съветските от втория по величина град Харков, западно от Луганска област.

Според Украйна главните съветски интервенции сега се водят в и край Северодонецк и Лисичанск, Луганска област. В Северодонецк Киев твърди, че съветската войска е обстрелвала учебно заведение, в което се укриват 200 души, има убити и ранени.

Промишленият град Рубежное/Рубижне (край Северодонецк и Лисичанск) съгласно шефа на Луганска област от украинската администрация Сергий Гайдай е опустошен " до основи ", разгласяват се и фотоси. Една част от популацията на града, останало в него (преди войната то наброява 60 хиляди жители), е евакуирана, друга - " депортирана " от Русия, трета са на процедура заложници и подложени на обстрел. " Рубижне показа ориста на Мариупол ", написа още Гайдай, като има поради унищожаването на един от икономическите центрове на Украйна, обсаден още при започване на войната.

Русия приказва за " евакуация " на цивилно население от регионите, които овладява. Според Шойгу от този развой са обхванати 1.377 млн. души. Според Украйна огромна част от тях са отвлечени.

Гайдай оповестява и за 11 хиляди " отчасти или изцяло унищожени " здания в Луганск, от които 3000 са многоетажни. По думите му загубите се правят оценка на " стотици милиарди долари ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР