Лудостта по руските пътища е запечатана от десетки хиляди бордови

...
Лудостта по руските пътища е запечатана от десетки хиляди бордови
Коментари Харесай

Донапомпаха най-мощния ЗИЛ до 700 к.с.

Лудостта по съветските пътища е запечатана от десетки хиляди бордови камери, само че този път ще приказваме за пристрастеност, свободно време и набиране на милиони гледания.

На пръв взор този самосвал ЗИЛ-130 (ЗИЛ-ММЗ-555) е прясно оцветен и добре поддържан, само че това е нищо спрямо преработките, които е претърпял. С тях се занимава блогърът AcademeG, който преди този момент е „ творил” на тематика УАЗ. Но последният му план е точно върху този ЗИЛ-130, който е получил много елементи от BMW X5 M. От него е взет моторът, който в първичната си версия е с мощ 600 к.с., само че тя към този момент е достигнала 700 к.с. след елементарен чип тунинг. От бавареца е взета също автоматизираната трансмисия, системата за задвижване на четирите колела, не малко електроника, а в интериора даже е инсталиран селекторът iDrive и кормилото на бавареца.

За любопитния план на AcademeG се разбра напролет, когато той го изправи против доработен Ford Mustang в две гонки, като и двата пъти приключиха съвсем наедно.

Сега обстановката е още по-драстична. Блогърът е поработил съществено по окачването и спирачките, с цел да изправи своето създание против BMW X6 M. Тази машина е дело на Hamann, разполага с 850 к.с. и форсира до 100 км/ч за 3,2 секунди. Четвърт миля прави за 11,2 секунди. Във видеото горе вижте директния им дуел, в който победител, естествено, излиза Х6 М, само че дистанцията прави този ЗИЛ-130 заслужен за почитание. А и баварецът си няма закачена кофа за теглича. Гонката, естествено, си върви по улиците на необятна Русия. Класика.

VW желае да бие Tеsla с акумулатори от ново потомство

Превърнаха G63 AMG в лимузина. Струва $1,2 млн.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР