Лудогорец загуби домакинството си на Тотнъм в трети мач от

...
Лудогорец загуби домакинството си на Тотнъм в трети мач от
Коментари Харесай

Тотнъм се оказа прекалено силен за Лудогорец

Лудогорец загуби семейството си на Тотнъм в трети мач от Група " J " на Лига Европа. Двубоят на " Хювефарма Арена " в Разград завърши при резултат 1:3.

Точен за домакините беше Клаудиу Кешеру, само че с голове на Кейн, Моура и Ло Селсо " шпорите " стигнаха без проблеми до крайния триумф.
Снимка: БГНЕС  Тотнъм се оказа прекомерно мощен за Лудогорец
Разградчани изиграха едва първо полувреме, което им коства мача. За Тотнъм втората част бе наслаждение, като лондончани дадоха късмет за изява на някои от аварийните си футболисти.

Възможност в отбора на " орлите " пък получи младият Димитър Митков, който записа минути и малко скъп опит против гранд от ранга на Тотнъм.

Българският първенец загуби и първите си два мача с Антверп и ЛАСК (Линц).
Снимка: БГНЕС  Тотнъм се оказа прекомерно мощен за Лудогорец
Тотална доминация. Това можеше да се каже в най-общи линии за случилото се през първата част от дуела. За страдание на почитателите на Лудогорец - не в интерес на разградчани.

Натискът на " шпорите " стартира от първата минута и не спря до заключителните секунди на полувремето.

Още в 90-ата секунда Хари Кейн бе изведен по доста техничен метод очи в очи с Пламен Илиев. Като по знамение обаче, той не откри добре топката и стреля над задачата.
Снимка: БГНЕС  Тотнъм се оказа прекомерно мощен за Лудогорец
След 6 минути игра още веднъж Кейн бе в центъра на събитията. Този път той шутира от доста далечна отдалеченост, а топката се отби в лявата греда на българската врата.

Още 3 минути по-късно Тотнъм получи право да извърши свободен удар наоколо до пеналта на българския първенец. С осъществяването се ангажира Бейл, стреля мощно, топката тупна пред Илиев, само че макар получилата се неприятна обстановка, той съумя да избие в корнер.

Резултатът бе открит след 13 минути игра, когато центриране от корнер откри връхлитащия на скорост Кейн, който с глава вкара за 0:1, отбелязвайки попадение номер 200 в мач 300 от богатата си професионална кариера.

В 23-ата минута центриране на Каули от ъглов удар откри дясната ръка на Дайър. Реферът обаче не алармира за нарушаване на разпоредбите.

Десет минути по-късно, този път след асистенция за Кейн, се стигна до второ попадение за гостите. Изведен самичък против опразнената пред себе си врата, Лукас нямаше по какъв начин да сгреши.

Преднината на лондончани беше удвоена.
Снимка: БГНЕС  Тотнъм се оказа прекомерно мощен за Лудогорец
Минута по-късно Лудогорец се опита да отвърне на полученото второ попадение. Атака на разградчани приключи с изстрел на Кешеру от границата на наказателното поле. Кълбото се отби в бранител и застрашително се насочи към долния ляв ъгъл на вратата на почналия от първата минута Джо Харт. В последния миг той мазета в корнер.

До почивката Кейн можеше да се разпише още два пъти, а Моура - един път, само че нови голове по този начин и не паднаха, за шанс на българския тим.

Пет минути след подновяването на играта при пробив на Янков се стигна до подаване към Текпетей. Изстрелът му не се получи, като той се подхлъзна. Но кълбото стигна до Кешеру, който невъзмутимо я засече в мрежата.

В 62-ата минута преднината от два гола за Тотнъм бе възобновена. Сон се регистрира с асистенция, единствено 15 секунди откакто се появи на терена. Ло Селсо бе изведен от него самичък против Илиев и вкара за 1:3.

Бергвайн също можеше да се разпише доста бързо, като секунди след появяването си, Сон го изведе в добра позиция и той стреля. Вратарят не мръдна, само че топката като по знамение не откри очертанията на вратата.

В последните минути Лудогорец се разигра и Янков получи добра опция да се разпише. За страдание, той не съумя да насочи задоволително мощен удар.

Младият Димитър Митков се появи на терена, като сигурно записаните минути и насъбрания прочут опит против състав, какъвто е този на Тотнъм, ще бъдат потребни за него.

Така или другояче обаче нова смяна в резултата нямаше.

Тотнъм изигра един от най-силните си мачове в тази фаза от конкуренцията, което в комбиниране с неубедителното първо полувреме на Лудогорец направи по този начин, че разградчани остават без точка в актива си, на последното място в класирането.

Тотнъм е с 6 точки от два изиграни мача и усили фрапантно възможностите си за продължение към етапа на директните елиминации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР