Лудогорец стана шампион на България за 13-ти пореден път, след

...
Лудогорец стана шампион на България за 13-ти пореден път, след
Коментари Харесай

За 13-и пореден път! Лудогорец стана шампион на България!

Лудогорец стана първенец на България за 13-ти следващ път, откакто победи ЦСКА с 3:1 вкъщи в дербито от 32-ия кръг на Първа лига, заяви БГНЕС. Пред своите почитатели в Разград " орлите " потвърдиха, че още веднъж са без конкуренция в България и надделяха " алените ", с цел да ликуват със златните медали.

Лудогорец имаше потребност от една точка на " Хювефарма Арена ", с цел да си подпечата купата, а играчите на Георги Дерменджиев започнаха стремително и поведоха в резултата още във втората минута, когато Квадво Дуа получи топката в наказателното поле от Бърнард Текпетей и преодоля Густаво Бусато с удар по земя. В 34-та минута реферът Волен Чинков сподели пряк червен картон на Брайън Кордоба за удар в лицето на съперников състезател, само че след интервенция на ВАР и консултация с екрана край тъчлинията вярно понижи наказването на жълт картон.

Веднага по-късно " алените " изравниха посредством централния нападател Фернандо Каранга, който се възползва от неразчетено излизане на вратаря на Лудогорец Серджио Падт и невъзмутимо го трансферира от далечно разстояние.

Няколко минути след почивката капитанът на разградчани Антон Недялков, който пропусна огромна част от сезона поради травма, даде нова преднина на своите. Той стори това със страховит изстрел по диагонала, който не остави шансове на Бусато. В 58-та минута Чинков отсъди дузпа за домакините за игра с ръка на Каранга в наказателното поле, а Дуа с лекост осъществя от бялата точка за 3:1.

При празнуването на гола Дуа влезе в спор с Бусато, който докара до всеобщо меле с присъединяване на множеството играчи. В блъсканицата Каранга удари с пестник Сон по лицето, след което бе повален на земята от Текпетей. Каранга и Текпетей получиха червени картони, до момента в който Дуа и Амос Юга бяха декорирани в жълто.

До края на мача не паднаха повече голове и Лудогорец победи ЦСКА за трети път през сезона, с цел да продължи историческата си доминация в българското състезание, до момента в който за " алените " до края на сезона остава борбата с Черно море за втората позиция, която подсигурява присъединяване в Лигата на конференциите през идващия сезон.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР