Лудогорец ще търси първа победа в груповата фаза на Лига

...
Лудогорец ще търси първа победа в груповата фаза на Лига
Коментари Харесай

Лудогорец може да изравни европейски антирекорд на Левски

Лудогорец ще търси първа победа в груповата фаза на Лига Европа освен за сезона, а и от близо две години насам. В четвъртък " орлите " след 5 години пауза ще се срещнат със зажаднелия за реванш отбор на Цървена звезда, над който реализираха паметна победа в Белград през 2016-а. Тогава след 2:2 в Разград, българският първенец победи с 4:2 на " Мала Маракана " след продължения с хеттрик на Вандерсон и незабравим гол на Кафу. Сега обаче и двамата палачи на сръбския гранд от този момент няма да вземат присъединяване в дуела. Единият е контузен, а другият от дълго време напусна Разград. А в настоящия мач Лудогорец ще би трябвало да се защищити от изравняването на един антирекорд на българските клубове в Европа, подложен от Левски. А точно - да не допусне 12-ти следващ мач в групова фаза без победа, написа " Мач Телеграф ".
 Лудогорец ще се радва на сериозна поддръжка от почитателите си, билетите за Звезда свършиха
Лудогорец ще се радва на сериозна поддръжка от почитателите си, билетите за Звезда свършиха

Има единствено за бранш " посетители "

Последният цялостен триумф за " орлите " бе над Ференцварош с 3:0 като посетител на 3 октомври 2019 година. От тогава Лудогорец не победи в 11 поредни дуела - все в групите на Лига Европа. След триумфа в Будапеща последваха две загуби от Еспаньол с 0:1 вкъщи и 0:6 в Барселона, както и ремита 1:1 с ЦСКА Москва като посетител и Ференцварош в Разград. През предишния сезон " орлите " не взеха точка в шестте дуела с ЛАСК Линц, Антверпен и Тотнъм. А през този на старта бе записано реми - 1:1 при гостуването на Мидтиланд в Дания. Така при нов крах против Звезда, даже и непълен, ще бъде доближат антирекорда на Левски, записан в интервала 2005-2009 от 12 следващи срещи без победа в групова фаза. При това всеки от тези дуели бе изгубен.

През 2005-а " сините " към този момент си бяха обезпечили прескачането на групите в шампионата на УЕФА и в последния си мач разрешиха на Хееренвеен да ги победи с гол в последната минута. Година по-късно в компанията на Барселона, Челси и Вердер не взеха точки и в Шампионската лига. Следващото стигане до групи бе в Лига Европа през 2009-а. И там всичко стартира зле с 5 провали - по две от Виляреал и Залцбург и едно от Лацио, само че пък в последния мач се постави завършек на серията - с победа над " римските орли " с 1:0 на " Олимпико ".
 Лудогорец ще търси положителната си форма против Цървена звезда
Лудогорец ще търси положителната си форма против Цървена звезда

Двубоят е довечера от 22:00 часа

Третото и четвъртото място измежду най-лошите поредици от резултати в групови етапи се поделя от ЦСКА и Лудогорец. Двата отбора по един път са стигали до тъкмо 10 дуела, без да завоюват. Серията на " алените " също като най-черния интервал на " сините " стартира в последния дуел от групите на УЕФА през 2005/06. Тогава те паднаха от Монако с 1:2. Последва единствено точка (от Фулъм) и 5 загуби (Рома, Базел - две, както и една от Фулъм) през сезон 2009/10, както и по една от Бешикташ, Порто и Рапид Виена през 2010/11. Серията завърши с триумф в австрийската столица с 2:1.

Другата тежка серия на Лудогорец, с изключение на сегашната, пък бе от 10 мача, само че тя обективно бе най-трудна и надлежно най-нормално да се случи. Това е по този начин, защото голям % от мачовете в нея бяха насъбрани в двете участия в групите на Шампионската лига, където тимове, които могат да бъдат победени от български отбори, съвсем няма.

Остава да забележим дали дуелът на " орлите " ще постави завършек на неприятната серия, ново началото на хубава такава, само че на първо място дали ще предотврати изравняването на " синия " антирекорд.
 Лудогорец употребявал 15 чужденци в мача с Ботев (Враца)
Лудогорец употребявал 15 чужденци в мача с Ботев (Враца)

За първи път в историята на efbet Лига
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР