Лудогорец почива през зимната пауза само с две точки аванс

...
Лудогорец почива през зимната пауза само с две точки аванс
Коментари Харесай

Лудогорец близо до нов рекорд в България

Лудогорец почива през зимната пауза единствено с две точки задатък пред ЦСКА, само че напролет съществено усили преднината пред главния си съперник в борбата за купата. Към момента разликата сред „ орлите “ и „ алените “ е 17 точки.

Именно толкоз е и рекордната отдалеченост сред първенец и подгласник в историята на родния професионален шампионат. Точно с такава разлика Левски става първенец през сезон 1993/94, а ЦСКА финишира на второ място, написа „ Мач Телеграф “.

До края на сезона за Лудогорец предстоят още два мача и в случай че играчите на Анте Шимунджа завоюват срещите си с Черно море и Левски, сигурно ще запазят задатъка от 17 точки. Дори може да го усилят, в случай че ЦСКА направи неверна стъпка против Ботев (Пловдив) и „ моряците “. Това значи, че разградчани са доста покрай следващ връх в българския футбол.

В момента в Европа има единствено две състезание, където водачите са по-доминиращи по отношение на подгласника. Номер 1 по този индикатор е босненският Зрински, който има 26 точки задатък пред Тузла – 76 по отношение на 50 точки. На второ място е огромният хегемон на Австрия през XXI век – Ред Бул Залцбург, който има 18 пункта преимущество пред Щурм (Грац). До края на шампионата има три кръга.

В Гърция нормалният доминатор Олимпиакос е с 16 точки преднина пред втория ПАОК. Във Франция и Унгария първенците ПСЖ и Ференцварош водят надлежно на Монако и Пушкаш Академия с по 14 т. Слован (Братислава) има 13 точки преднина пред Ружомберок в словашкото състезание.

Примера дивисион е единственото състезание в Топ 5, където водачът има огромен задатък. Реал (Мадрид) е с 12 т. повече от Барселона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР