Лудогорец обяви раздялата си с най-титулованите си футболисти в момента

...
Лудогорец обяви раздялата си с най-титулованите си футболисти в момента
Коментари Харесай

"Лудогорец" пенсионира Моци и се раздели с Дяков

" Лудогорец " разгласи раздялата си с най-титулованите си футболисти сега капитанът Светослав Дяков и Козмин Моци. От клуба оповестиха, че им се провежда особено изпращане - преди първия евромач от квалификациите на Шампионската лига, който ще се играе през юли т.г.

Моци (36 г.) самичък загатна преди дни, че счита да приключи кариерата си. Той е получил предложение да остане на работа в клуба, поради огромния си принос. Скоро ще бъде разгласен и постът, който ще заеме румънският бранител. Той е деветкратен първенец на България, като има общо за разградчани 297 мача и 37 гола. Най-паметна остава изявата му в плейофа за Шампионската лига против " Стяуа ", когато Моци застана на вратата и избави две дузпи, с което оказа помощ на " Лудогорец " да влезе в най-авторитетния европейски клубен шампионат. Заради този му героизъм, на името на Моци бе кръстена и една от трибуните на стадиона в Разград.

Дяков (36 г.), който бе единственият в отбора, взел участие при спечелването и на 10-те следващи трофеи (349 мача, 11 гола), е поискал да продължи кариерата си като футболист. Той най-вероятно ще се завърне в родния " Пирин " (Бл), който от сезон 2021/22 ще играе още веднъж във футболния хайлайф. От " Лудогорец " са предложили на Дяков да получи служба в спортно-техническия щаб, откакто дефинитивно спре с футбола.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР