Лудогорец хвърли истинска бомба в края на 2020 година. Разградчани

...
Лудогорец хвърли истинска бомба в края на 2020 година. Разградчани
Коментари Харесай

Мъри ще прибира по 1 млн. евро годишно в Разград

Лудогорец хвърли същинска бомба в края на 2020 година. Разградчани съумяха да реализират съглашение със Станимир Стоилов, който поема тима след Нова година. Назначението ще бъде оповестено още през днешния ден или най-късно в първите дни на 2021-а. Преговорите сред двете страни бяха много дълги, само че в последна сметка те са стигнали до здрависване.

Станимир Стоилов ще стане най-скъпоплатеният треньор у нас - освен това с разлика от сегашните наставници в елита. Според " Тема Спорт " 53-годишният експерт ще полуава почти по 1 млн. евро на година. Това е била сумата, под която Стоилов не е поискал да падне. И в последна сметка притежателите на " орлите " са се съгласили да му я заплащат.
Контрактът ще бъде за 2,5 или 3,5 сезона. Именно неговият период е последното нещо, което би трябвало да се посочи, преди договорът да бъде подписан, а по-късно входиран и в деловодството на БФС.

Стоилов е желан от много време от Лудогорец, само че до момента отбиваше офанзивите на разградчани, макар примамливите им предложения. Явно обаче дългото стоене в листата на безработните е предиздвикало Мъри най-сетне да поеме първенците. По-рано тази година той още веднъж бе канен на " Хювефарма Арена " - след уволнението на Павел Върба. Тогава обаче треньорът отхвърли. Всъщност преди назначението на чешкият треньор в самия завършек на 2019 година кандидатурата на Стоилов още веднъж бе настояща, само че двете страни и тогава не се схванаха.
За последно Мъри бе селекционер на Казахстан. Той водеше представителния отбор на някогашната руска република от март 2018-а до януари 2019-а. Интересното е, че там годишното му заплащане бе същото, което в този момент ще получава в Разград.

Преди да води националите на Казахстан, Стоилов направи име в страната с Астана. С този отбор завоюва невижданите 4 следващи шампионски трофеи и вкара тима за първи път в историята на локалния футбол в групите на Шампионската лига. Освен това, с Астана експертът два пъти игра в груповата фаза на Лига Европа и два пъти доближи до 1/16-финалите в тази конкуренция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР