Лудогорец допусна първа загуба при новия си треньор Анте Шимунджа.

...
Лудогорец допусна първа загуба при новия си треньор Анте Шимунджа.
Коментари Харесай

Лудогорец загуби с 1:4 от украйнския шампион

Лудогорец позволи първа загуба при новия си треньор Анте Шимунджа.

Тя бе много тежка – 1:4 от украинският гранд и първенец Динамо Киев, който все още е втори в локалното състезание.

Треньорът на „ орлите “ Анте Шимунджа бе направил много промени, само че вероятно този състав с известни условия, ще е титулярният му напролет. За пръв път откогато пристигна при първенците Жан Карничник работи като централен бранител, а не като десен. Схемата на игра бе 4-1-4-1, като на терена едновременно бяха и Каули, и Доминик Янков.

Лудогорец можеше да поведе още в 6-ата минута. Тогава Каули насочи подъл удар с левия крайник, Бушчан мазета, само че и Пиерос Сотириу се забави, като по този метод бе съумя да направи добавка. В 17-ата минута Динамо Киев поведе от дузпа. Мануел Шоу фаулира Бенямин Вербич на границата на наказателното поле, само че съдията Посочи бялата точка. Нещо повече – той даде червен картон на анголския национал. Иначе зад топката застaна Денис Гармаш, който не сбърка – 1:0 за украинците. Лудогорец обаче не доигра мача с 10 души, а на терена вместо него влезе Алекс Сантана. Секунди по-късно и разградчани не получиха дузпа. Шепелев фаулира Кирил Десподов в наказателното поле. Този път обаче реферът не сподели бялата точка, а изкара фаулът извън. Лудогорец продължи да играе по-дейно и в 36-ата минута родният първенец беше доста покрай изравняването. Напречната греда обаче спря новото попълнение Рик Джонатан, който насочи снаряд към вратата на Бушчан.

Динамо обаче нанесе своя удар секунди по-късно. След осъществяване на корнер топката се озова в Бенямин Вербич, който откри непокрития Витиньо. Той с левия крайник от непосредствена непосредственост нямаше по какъв начин да сбърка – 2:0 за отбора на Мирча Луческу. В края на полувремето нервите взеха връх. Жордан Икоко се сблъска с Денис Гармаш, като в последна сметка двамата получиха жълти картони.

Втората част стартира с ново попадение за отбора на Мирча Луческу. Първо Буялски се озова на отлична позиция, само че Серджо Падт мазета неговия удар. Топката попадна на крайници на Шапаренко, който с праволинеен удар направи 3:0.

Веднага по-късно Лудогорец можеше да понижи, като Десподов качи топката на главата на Игор Пластун, който изпревари вратаря на украинците, само че не уцели вратата. Същото стори и самият Десподов малко по-късно, единствено че със мощен удар от към 25 метра.

В 68-ата минута Ихинио Марин вкара топката в мрежата на Бушчан, след прекрасен пас на Каули Оливейра. Попадението обаче бе анулирано поради засада. В 74-ата минута Динамо Киев означи четвърто попадение. Голът означи беларусинът Иля Шкурин, който играе за украинците чартърен от съветския ЦСКА Москва.

Десетина минути преди края Шапаренко фаулира Кирил Десподов в наказателното поле – дузпа за „ орлите “. Зад топката застана пострадалият и прати вратаря в другия ъгъл – 1:4.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР