Лудогорец детронира носителя на трофея от последните два сезона Локомотив

...
Лудогорец детронира носителя на трофея от последните два сезона Локомотив
Коментари Харесай

Лудогорец детронира Локомотив (Пловдив) след продължения

Лудогорец детронира носителя на трофея от последните два сезона Локомотив (Пловдив) след победа с 2:1 и е първият полуфиналист в шампионата за Купата на България. Пиерос Сотириу осъществя при започване на втората част за Лудогорец, а Георги Минчев изравни в последните секунди на добавеното време на постоянните 90 минути и прати мача в продължения. Там Мавис Чибота бе прецизен и донесе триумфа на Лудогорец.

Блестящ дебют на вратата на Лудогорец записа Кристиан Кахлина, който изпъкна през втората част на постоянното време с отлични намеси и капитулира едвам в самия край, когато Георги Минчев осъществя изравнителния гол. Поражението е първо за Локомотив в шампионата от 2017 година насам, до момента в който Лудогорец за първи път от три години доближи до полуфиналите в конкуренцията.  

Лудогорец можеше да поведе в 7-а минута, само че вратарят на гостите Илко Пиргов избави удар на Елвис Ману. Диниш Алмейда бе покрай попадение за Локомотив в 36-а минута, само че не съумя да насочи топката в мрежата с глава след чудесно центриране на Лукас Салинас.

Домакините започнаха нападателно с подновяването на играта за втората част и точно тогава стигнаха до скъпоценното попадение. Бърза офанзива по левия фланг в 47-а минута приключи с центриране на Текпетей и Пиерос Сотириу с глава означи за 1:0.

Последваха мощни минути за пловдивчани, които пропуснаха четири отлични благоприятни условия да изравнят. Конър Руан бе изведен на стрелкова позиция, само че стреля право в обсега на вратаря Кахлина.

В 60-а минута Локомотив още веднъж бе покрай попадение, само че Бирсент Карагарен стреля неопределено. Малко по-късно мощен удар от разстояние на Момчил Цветанов бе избавен от Кахлина. Ситуацията се повтори три минути преди края, когато Цветанов насочи добре топката от границата на наказателното поле, само че Кахлина реагира ослепително и мазета в корнер.  

Локомотив не се съобщи до края и в последните секунди на добавеното време Алмейда подаде на Георги Минчев, който на празна врата изравни и прати мача в продължения. В края на първото продължение влезлият като запаса Клаудиу Кешерю пропусна отлична опция за Лудогорец, като от комфортна позиция с левия крайник стреля мощно, само че настрана от вратата.

В 114-а минута Мавис Чибота реши мача в интерес на Лудогорец след самостоятелна акция в в наказателното поле и прецизен удар за 2:1. След мача двата тима си спретнаха меле на терена и в тунела, вследствие на което реферът сподели червени картони на Жордан Икоко от Лудогорец и Пауло Уртадо от Локомотив.

Лудогорец - Локомотив (Пловдив)  2:1 след продължения (1:1 в постоянното време) 


1:0 Пиерос Сотириу 47

1:1 Георги Минчев 90+3

2:1 Мавис Чибота 114

Лудогорец: Кристиан Кахлина, Георги Терзиев, Алекс Сантана, Елвис Ману (66-Каули Оливейра), Пиерос Сотириу (96-Клаудиу Кешерю), Драгош Григоре, Джордан Икоко, Оливие Вердон, Стефан Баджи (89-Абел Анисе), Бернард Текпетей (118-Жосуе Са), Вандерсон (46- Мавис Чибота)

Локомотив (Пловдив): Илко Пиргов, Динис Алмейда, Дейвид Малембана, Кристиан Гомис, Конър Руан (107-Парвиз Умарбаев), Николай Николаев (69-Димитър Илиев), Петър Витанов, Лукас Салинас (79-Пауло Уртадо), Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен (89-Кристиан Илич), Георги Минчев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР