Лучия Брондзети класира Италия за финала на турнира по тенис

...
Лучия Брондзети класира Италия за финала на турнира по тенис
Коментари Харесай

Италия се класира за финала на United Cup

Лучия Брондзети класира Италия за финала на шампионата по тенис за смесени тимове " Юнайтед Къп " в Сидни (Австралия) с награден фонд 15 милиона $. Заемащата номер 54 в международната класация Брондзети се наложи елементарно с 6:2, 6:3 против Валентини Граматикопулу, с цел да обезпечи крайния триумф с 3:1 в интерес на " адзурите " против отбора на Гърция.

Италианците имаха преднина от 2:0 триумфа, само че Стефанос Циципас понижи пасива на " елините ", откакто победи с поврат от 4:6, 7:6 (2), 6:4 Матео Беретини.

Намиращата се на 199-та позиция в класацията на WТА Валентини Граматикопулу позволи четири пробива против Брондзети, която завърши срещата за единствено 79 минути.

Преди това Циципас се нуждаеше от поврат в дуела си против Беретини. В третия сет гръцкият тенисист направи съдбоносен пробив за 4:3, след което завърши мача при втората си опция след повече от два часа и половина на корта.

На финала Италия на " Юнайтед Къп " ще се изправи против Съединени американски щати. Американците се постановиха с 5:0 против състава на Полша.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР