Ловеч. Със своето гласуване Община Ловеч осуети предвиденото увеличение на

...
Ловеч. Със своето гласуване Община Ловеч осуети предвиденото увеличение на
Коментари Харесай

Няма да се увеличи цената на водата в област Ловеч

Ловеч. Със своето гласоподаване Община Ловеч осуети плануваното нарастване на цената на водата в региона. Това сочат резултатите от постоянното присъствено съвещание на общото заседание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от ВиК АД – Ловеч, което се организира на 18 април 2022 година при регионалния шеф, оповестиха от общината.
Представител на Община Ловеч в съвещанието е кметът Корнелия Маринова, която гласоподава по този начин, както по-рано бяха решили общинските съветници. Тоест – срещу приемането на оферти от страната бизнес-план.

След извършеното гласоподаване се оказа, че гласовете на страната и на три от общините в региона са незадоволителни за приемането на обновения бизнес проект на ВиК АД – Ловеч, за регулаторен интервал 2022-2026 година В резултат бизнес проектът не беше признат и по този начин бе предотвратена опцията за увеличение на цената на водата, която жителите на Ловеч ще заплащат през идващите години.

Припомняме, че съгласно настоящото систематизиране на гласовете в общото заседание страната в лицето на регионалния шеф има 35%, община Ловеч – 29,65%, община Тетевен – 12,7% (без импортирано становище), община Луковит – 10,81%, община Угърчин – 3,88%, община Ябланица – 3,72%, община Летница – 2,25%, община Априлци – 1,99%.

Община Троян не членува, защото има общинско ВиК сдружение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР