Лошият сън се е превърнал в хроничен проблем за мнозина

...
Лошият сън се е превърнал в хроничен проблем за мнозина
Коментари Харесай

Тайната на идеалния сън. Експерт ката как да удължим живота си?

Лошият сън се е трансформирал в продължителен проблем за мнозина хора. Кардиологът доктор Сотир Марчев изясни в изявление за пред бТВ, че хората, които спят по-малко от 6 часа и тези, които спят над 9 часа на денонощие, имат нараснала сърдечно-съдова смъртност.

По думите му тези хора по-често страдат от инфаркти и инсулти.

„ Сънят под 6 часа ни пречи и ни поврежда, сънят над 9 часа е белег, че имаме някакъв различен проблем, който ни кара да спим. Европейското кардиологично сдружение твърди, че за сърдечно болните оптималното е 7 часа сън “, добави лекарят. Той е безапелационен, че има директна връзка сред положителния сън и продължителността на живота.

„ Ние спим, с цел да живеем по-дълго, в случай че вземем животни, които имат еднообразно тегло, биологичните типове, които спят повече – живеят по-дълго. По време на сън харчим по-малко сила, пада температурата на тялото и по този начин метаболизмът се забавя – по този начин с едно количество храна съумяваме да живеем доста по-дълго “, посочи специалистът.

Д-р Марчев посочи, че по време на сън има невидимо изпотяване, с цел да падне температурата на тялото и надлежно енергийният разход. Затова той предлага да се поддържа по-ниска температура в спалнята и да не се спи без облекла.

Относно сънищата, специалистът изясни, че това положение настава, когато организмът е събрал задоволително сила от спането. „ Ако по принцип спите 7 часа, само че ви се случи да спите 9, тези два часа ще са наситени с повече сънища. Помненето на сънищата зависи от това дали се разсънваме по време на тях. Ако видите, че детето ви сънува кошмари – не го будете. Ако го разсъните, то ще го запомни. Сънят не е момент, има действително време “, изясни лекарят.

Ето какви препоръки даде още кардиологът доктор Сотир Марчев

Експертът предложи още:

да се спи в затъмнени пространства с плътни пердета,

да се отстранен от спалните пространства всички „ паразитни “ светлини – телефони, таблети, компютри,

да се ляга утолен, само че не и преситен,

да се ляга и става по едно и също време;
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР