Лоша новина за всички любители на сладките тестени изкушения. Екип

...
Лоша новина за всички любители на сладките тестени изкушения. Екип
Коментари Харесай

Похапвате бисквити – грози ви депресия

Лоша вест за всички фенове на сладките тестени изкушения. Екип от американски учени са открили, че постоянното похапване на сладки бисквити за утешение в действителност може да ни докара до сериозна меланхолия.

Мнозина от нас неумишлено протягат ръка към бисквитите и сладкишите, когато се усещат нервни, напрегнати или нещастни.

Временното засищате на нервния апетит води до притъпяване на тревожните чувства, само че се отразява пагубно на душeвността и физиката в дълготраен проект.

Основната виновност за неподходящия резултат на сладкишите върху човешкия организъм имат трансмазнините, с които тези сладкарски творби безусловно са натъпкани.

Наситените трансмазнини трансформират метода, по който контролираме и направляваме страстите си.

В проучването, отдадено на въздействието на трансмазнините върху човешката физика, са взели присъединяване над 5000 доброволци от Сан Диего.

Тестовете са посочили, че хората, които поемат повече храни, богати на ненаситени трансмазнини, имат проблем с контрола на възприятията си и лабилни страсти.

 Бисквити

От друга страна намаляването на трансмазнините е довело до доста усъвършенстване в психическата резистентност и самоконтрола на прочувственото положение.

Безспорно проучването на американските учени потвърждава връзките сред поемането на нездравословните мазнини и човешките страсти, само че тя не е изучена в дълбочина и не дава явен отговор за същността на връзката.

Трансмазнините се получават в процеса на хидрогениране на олиото, при който то се втвърдява. Те се употребяват за пържене, само че най-много при производството на модифицирани храни.

В хранително-вкусовата индустрия са известни и под наименованието сладкарска пластмаса.

Те придават на сладкарските артикули компактност и маса, на относително ниска цена, заради което са много желани и употребявани от производителите.

Продуктите, създадени с хидрогенирано масло, се отличават с по-висока продължителност.

Редовното приемане на храни, богати на хидрогенирани мазнини, неизбежно ще докара до повишение на равнището на неприятния холестерол в кръвта и може да провокира сърдечно-съдови болести.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР