Лондон. Водещ съветник на британското правителство каза, че налагането на

...
Лондон. Водещ съветник на британското правителство каза, че налагането на
Коментари Харесай

Британски експерти: Локдаун след Коледа ще бъде закъсняло решение

Лондон. Водещ консултант на английското държавно управление сподели, че налагането на локдаун след Коледа би било „ евентуално прекомерно късно “ и „ би трябвало да действаме в този момент “ против голям прилив на инфекции, цитира думите му английският вестник The Guardian .

Стивън Райхер, професор по обществена логика на психиката в Университета " Сейнт Андрюс " и член на Научната консултативна група за незабавни случаи (Sage), сподели, че е ясно, че ограниченията по проект „ Б “ сами по себе си няма да бъдат задоволителни, с цел да спрат каскадно увеличаващия се брой случаи.

Проф. Райхер сподели пред Times Radio, че моментът за деяние е в този момент, добавяйки, че „ цялата просвета допуска, че (план Б) няма да е задоволителен “.

Той сподели: „ Единственият метод в действителност или най-малко по най-ефективният метод да реализираме неотложен резултат е да понижим броя на контактите, които имаме. "

„ В доста връзки най-ефективният метод за понижаване на контакта е локдаунът. “

„ Сега можем да наложим след Коледа, казусът е, че след Коледа евентуално ще е прекомерно късно, евентуално до тогава ще имаме голям прилив на инфекции с цялото влияние върху обществото.

„ Когато хората споделят „ вижте, ние не желаеме да ни затварят “, несъмнено, ние не желаеме да ги затваряме. Но казусът е сега, че по този начин или другояче нещата вървят към локдаун, поради разпространяването на инфекцията.

" Така че мисля, че би трябвало да действаме в този момент. "

Това изявление идва на фона на известия, че английските управляващи изготвят планове на проекти за двуседмичен локдаун след Коледа.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР