Лондон, Ливърпул и Манчестър са градовете претенденти за домакинството на

...
Лондон, Ливърпул и Манчестър са градовете претенденти за домакинството на
Коментари Харесай

Лондон, Ливърпул и Манчестър се състезават за „Евровизия 2023“

Лондон, Ливърпул и Манчестър са градовете кандидати за семейството на песенния конкурс „ Евровизия 2023 “, откакто през вчерашния ден бе дефинитивно решено, че идващото му издание ще се състои във Англия. Това заяви Европейският съюз за радио и телевизия EBU на формалния уебсайт на организацията.

Своята подготвеност да одобряват състезанието обявиха общо 16 града на Острова: с изключение на трите финалиста, още Абърдийн, Белфаст, Брайтън, Бирмингам, Бристол, Кардиф, Единбург, Глазгоу, Лийдс, Нюкасъл, Нотингам, Шефилд и Улвърхамптън.

Събитието се е провеждало във Англия осем пъти: четири пъти в Лондон и по един път в Единбург, Брайтън, Харогейт и Бирмингам.

Градовете претенденти би трябвало да дават отговор на избрани условия. Сред главните условия за предходното издание бяха даването на повърхност, която да събира най-малко 10 000 фенове и да се намира наоколо до летище и хотели за гостите.

Кой от трите английски града ще стане хазаин на „ Евровизия 2023 “ ще се реши в околните месеци.

Междувременно спечелилите от „ Евровизия 2022 “ в Торино – участниците в украинската група Kalush Orchestra, разясниха преместването на състезанието, като благодариха на Англия за солидарността и поддръжката, заяви Independent. „ Надяваме се, че „ Евровизия 2023 “ ще има украински нюанс и ще популяризира нашата прелестна неповторима просвета. Ние, на собствен ред, ще поставим всички старания, с цел да спомагаме Украйна да победи, тъй че идната година „ Евровизия 2024 “ да може да се състои в мирна страна “, съобщи фронтменът на групата Олег Псюк. Домакините от Англия и в частност от компанията Военновъздушни сили, която ще провежда и реализира състезанието, дадоха обещание „ да създадат това събитие същинско отражение на украинската просвета, както и да показват разнообразието на английската музика и творчество “.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР