Лондон. Кметът на Лондон Садик Хан вижда възможност Великобритания да

...
Лондон. Кметът на Лондон Садик Хан вижда възможност Великобритания да
Коментари Харесай

Лондонският кмет: Може да спрем Брекзит, но само чрез ново гласуване!

Лондон. Кметът на Лондон Садик Хан вижда опция Англия да остане част от Европейския съюз. Той счита, че Брекзит може да бъде спрян посредством легални средства, в случай че Лейбъритската партия включи тази точка в своя предизборна стратегия или посредством провеждането на втори референдум по въпроса. Той показа своите възгледи в изявление за английското издание The Guardian. Позицията на Хан може да се смята като мощна намеса, която може да върне вярата на последователите на оставането на Англия в Европейски Съюз. Кметът на Лондон разказва себе си, като „ оптимист “, по отношение на опцията Обединеното Кралство да остане част от европейската общественост.
Той сподели, че единствената опция „ да бъде спрян референдумът “ от 2016 година, в който 52% избраха да изоставен Европейски Съюз, е посредством нови демократични избори или национално гласоподаване за финала на договорката по Брекзит.

„ За да има достоверност пред английската общност, сходен ход би трябвало да бъде комплициран в предизборната стратегия на Лейбъристката партия, тъй като другояче жителите ще кажат, не без съображение, „ Почакайте малко, ние гласувахме за овакантяване, а в този момент вие се подигеравате с нас “ “, сподели лондонският кмет.

„ Трябва да се напише, черно на бяло, какво ще създадем в случай че спечелим възможни парламентарни избори. Това, което може да преобърне резултатите от референдума е издаването на манифест, в който ще написа, че няма да напущаме Европейски Съюз, или че ще организираме втори реферндум. “
Коментарите направени от Садик Хан, могат да засилят разцеплението в Лейбъристката партия, чието управление е уверено, че партията би трябвало да се съобрази с резултатите от рефендума от 28 юни 2016 година, само че част от депутатите не престават да считат, че битката, за второ гласоподаване по въпроса, би трябвало да продължи.

Работническата партия е разкъсвана по въпроса за Брекзит, от тези, които предизвестяват за риска да бъде изгубена поддръжката на работническата класа в Северна и Средна Англия, в случай че лейбъристите не се откажат от проевропейската си позиция и тези, които не престават да считат, че бъдещето на Англия се намира в единния пазар и митническия съюз, разясняват от изданието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР