Локомотив Пловдив е на път да смени тихомълком собственика си,

...
Локомотив Пловдив е на път да смени тихомълком собственика си,
Коментари Харесай

Варненските милиардери от ТИМ готвят нова сделка: Взимат Локо Пд и декари около „Лаута“

Локомотив Пловдив е на път да смени тихомълком притежателя си, оповестява Галерия. „Черно-белите“ ще преминат в ръцете на компании, гравитиращи към групировката ТИМ.

Става въпрос за колекторска компания и компания за бързи заеми, които и в този момент дават главните пари на „Лаута“. Собственикът Христо Крушарски е привършил извоюваното от ракетите и ще трансферира мажоритарния дял на новите притежатели. Той няколко пъти се оплака, че към този момент няма пари за Локо и мята кърпата.

Ексцентричният предприемач от Говедарци обаче ще остане лице на клуба. Веднъж, че е влезнал под кожата на играчи и треньори. И второ, ТИМ са известни с това, че не обичат шума и публичността.

Интересът на варненските милиардери към Локо не е инцидентен. Те желали да стъпят съществено в Пловдив. Според наш източник първо се насочили към футболния Марица. Да сменят посоката към парк Лаута им оказал помощ Георги Иванов – Гонзо. Той беше треньор на Черно море и завърза отлични контакти с босовете на ТИМ. Идолът на левскарите даже не се отделяше с един от основните хора в групировката, до момента в който живеел във Варна.

Апетитите са свързани със строителство на стадиона на Локо. Новите баровци заварили същински батак и евентуално изчезнали държавни милиони. Но работата по „Лаута“ интензивно продължава.

Според осведомени компаниите на ТИМ са хвърлили око на прилежащия терен, южно от спортния комплекс. Там има големи имоти на някогашен зовод, които стоят празни. Планът е да бъдат изкупени и застроен съвременен затворен комплекс, с какъвто е цялостен прилежащия ж.к. Тракия. Търсенето на жилища обаче е извънредно засилено поради отличната инфраструктура.

Интересното е, че тъкмо Гонзо се скара с Крушарски и излетя от клуба. Бившият голмайстор стана шеф на националните тимове, съгласно информация на Галерия, тъкмо с мощната ръка на приятелите от ТИМ, които имат мощно лоби при Боби Михайлов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР