Логистичните и складови компании ускоряват плановете си за експанзия в

...
Коментари Харесай

Бум на изграждане на складове в Югоизточна Европа заради пандемията

Логистичните и складови компании форсират проектите си за агресия в Югоизточна Европа, където се чака бизнесът им да процъфтява, защото пандемията подтиква производителите да реалокират интервенциите си наоколо до главните пазари.

Подобно на други компании в бранша, нидерландската група Raben следи възходящ интерес от страна на компании, които се стремят да основат вериги за доставки наоколо до главните западноевропейски пазари, с цел да избегнат скъпоструващи разстройства като тези, породени от COVID-19. Частната група Raben, която оперира в 13 европейски страни и обслужва промишлености, измежду които търговията на дребно и автомобилостроенето, чака възходящите разноски на всички места в развитата част на Европа да подтикват растежа в югоизточните страни и на Балканите. Raben и други компании за индустриални хранилища обявиха, че водят договаряния с компании, които желаят да изместят някои от интервенциите си от Азия и други места, само че е прекомерно рано да споделят детайлности.
От Азия към Европа
" Компаниите ще се върнат от Азия в Европа. Трябва да сме подготвени да ги поемем, когато това се случи ", твърди ръководителят на Raben за Централна и Източна Европа Томаш Незвицки пред Reuters. Той добавя, че компанията ще отвори три нови складови пространства в Румъния тази година, с цел да добави към портфолиото си от седем, защото форсира проектите си за разширение.

Като страни членки на Европейски Съюз, Румъния и България, дружно с някои прилежащи страни като Сърбия, са желани от задграничните компании. У нас, както и у нашите съседи, неведнъж е по-евтино и по-лесно да се започват планове, споделят чиновници на Raben и анализатори. Големият набор от квалифицирана работна ръка в района и по-малкото затрудняващи условия за разрешителни за създаване на нови уреди оказват помощ да се привлекат производителите от по-утвърдени бази като Чехия да вземем за пример, споделят складовите и логистичните оператори. Подобрението на пътищата и друга инфраструктура, както и събития като излизането на Англия от Европейски Съюз и изменящите се връзки с Китай, ускориха вероятностите в района, прибавят те.

" Тези фактори имат капацитета да доведат някои индустриални или логистични действия в Румъния, изключително в случай че вземем поради, че разноските за труд в производството да вземем за пример са сравними сред Румъния и Китай ", настояват от компанията за недвижими парцели Colliers International при разкриването на вероятностите за пазара през 2021 година Чуждестранните вложители също са привлечени от доходността от индустриалните и логистични парцели. През 2020 година тя се колебаеше сред 8-10% за Румъния и България и 5-7% в Полша, Чехия, Словакия и Унгария, спрямо 4.5% в Германия или Франция, прибавят от Colliers.

Заплатите в Сърбия са към три пъти по-ниски от тези в Чехия, а в България и Румъния са на към половината от чешките. Според Андрю Пиърсън от консултантската компания за недвижими парцели JLL, това е различен фактор, който спомага за привличането на производители. " Големите индустриални условия се движат на юг ", твърди Пиърсън, общоприет управител на компанията за Чехия, пред Reuters. " България, Румъния и Сърбия - те ще повлияят на целия район. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР