Логично е най-голямата политическа сила, спечелила изборите, да излъчи министър-председател”.

...
Логично е най-голямата политическа сила, спечелила изборите, да излъчи министър-председател”.
Коментари Харесай

Божанков: Логичен премиер е Кирил Петков

Логично е най-голямата политическа мощ, спечелила изборите, да излъчи министър-председател”. Това съобщи Явор Божанков от Българска социалистическа партия в отговор на въпрос дали от партията биха се съгласили водачът на „ Продължаваме Промяната " Кирил Петков да бъде министър председател.

„ Всяка партия има експертиза. Една от мощните страни на Българска социалистическа партия е точно обществената политика. По-голямата част от нашите оферти са ориентирани точно натам – актуализация на пенсиите, поддръжка на млади фамилии, поддръжка за дребния и междинния в ценовата криза”, сподели още той.

Той разяснява и упования старт на консултациите за разпределението на местата в възможния нов постоянен кабинет.

„ До колкото знам диалог за имена за министерски номинации в Българска социалистическа партия не е почнал, тъй като първо завършваме диалозите по политики. Оттам нататък партията ясно е определила преговорен екип и негов водач, който ще води диалога за съответни назначения. Този диалог все още не е воден”, уточни Божанков. И добави: „ Макар и през последните дни да се чуват гласове от Българска социалистическа партия да се сменя водача на тоци преговорен екип, той е явен и това е Корнелия Нинова. Този екип ще взе участие и в идващия кръг на преговори”.

„ Плюс на обществените договаряния е, че всичко се видя. Всичко, което ние сме желали и защитавали, е обществено и по него няма спор”, сподели още Явор Божанков по Нова телевизия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР