Ливърпул спечели за осми път най-стария футболен клубен турнир –

...
Ливърпул спечели за осми път най-стария футболен клубен турнир –
Коментари Харесай

Юрген Клоп: Много сме силни в психологически план

Ливърпул завоюва за осми път най-стария футболен клубен шампионат – ФА Къп. Мърсисайдци надиграха отбора на Челси с 6:5 след осъществяване на дузпи, като в постоянното време и продълженията резултатът беше 0:0. Така двата отбора направиха същинско повтаряне на финала за Карабао Къп в края на месец февруари, когато още веднъж изиграха 120 миути без да си отбележат гол, а при ударите от бялата точка "червените " още веднъж се оказаха спечелили. За мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп пък това е шести трофей с Ливърпул, като по този метод запълни сбирката си от всички вероятни спечелни купи с тима. Мениджърът на Ливъпрул Юрген Клоп беше доста благополучен след успеха над Челси.

“Мачът беше извънредно под напрежение. Не мога да съм по-горд от футболистите, които от самото начало се стремяха към успеха. Мисля, че с Ван Дайк всичко е наред, само че в края на постоянното време получи мускулна контузия и трябваше да го сменя”, съобщи Клоп.

“Пропуснахме няколко чисти положения, само че и Челси имаше своите шансове. При дузпите бях доста нервозен, краката ми се подкосиха. Наистина съчувствам на Челси, които за повторно изиграха мощни 120 минути, само че останаха без трофей. Но пък се веселя за нас. Много сме мощни в психически проект, само че това важи и за Челси. Всичко се реши от една дузпа. В последна сметка трябваше да има един победител и през днешния ден това сме ние”, добави още той.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР