Ливърпул посрещна Арсенал на Анфийлд в двубой от 1/8-финалната фаза

...
Ливърпул посрещна Арсенал на Анфийлд в двубой от 1/8-финалната фаза
Коментари Харесай

Арсенал отново излъга Ливърпул с дузпи

Ливърпул посрещна Арсенал на " Анфийлд " в дуел от 1/8-финалната фаза на Купата на лигата в Англия. Само преди три дни мърсисайдци победиха " топчиите " на същия стадион с 3:1 в среща от третия кръг на Премиър лийг, а в този момент двата отбора приключиха с 0:0.

Гостите сътвориха първата голова заплаха в осмата минута. Пепе бе изведен зад тила на Неко Уилямс по левия фланг. Французинът подаде в наказателното поле към Себайос, който продължи към непокрития Нкетиа. Последният се забави и вместо да стреля незабавно, потегли да минава от външната страна на Андриан, който добре протегна ръка и предотврати заплахата. Финалният удар бе доста неакуратен.

Домакините дадоха отговор с един добър късмет, който Жота обезпечи за Груич, само че сърбинът не съумя да нанесе добър удар и прати топката настрана.

До 44-тата минута дуелът бе извънредно равносилен, като мърсисайдци имаха преимущество във връзка с контрола върху топката, само че пред двете порти не се случи нищо забавно. Играчите на Ливърпул въпреки всичко записаха един прецизен удар, който Къртис Джоунс насочи от 25 метра, само че право в ръцете на Лено.

В последната минута на първата част Жота бе препънат на границата на наказателното поле. Домакините желаеха дузпа, само че Кевин Френд бе сигурен, че фалът е извън.
В добавеното време Лено мазета удар с глава на Жота, след което топката стигна до Минамино. Японецът стреля от осем метра, само че топката рикошира в напречната греда.
Ливърпул стартира доста по-добре второто полувреме. Бернад Лено обаче задържаше Арсенал в мача, спасявайки четири страхотни положения. Германецът извади два рискови удара на Груич и по един на Ван Дайк и Диго Жота.

В 69-ата минута и Адриан трябваше да демонстрира класа при една от редките благоприятни условия за Арсенал през втората част. Холдинг засече с глава от шест метра центриране на Пепе, само че испанецът съумя да избие.

В добавеното време гостите желаеха дузпа, откакто топката срещна ръката на Джеймс Милнър, който в този миг обаче падаше на терена. Наказателен удар не бе отсъден и по този начин постоянното време приключи при резултат 0:0.

Джеймс Милнър извърши безкомпромисно първата дузпа за домакините. Александре Лаказет стреля в противоположния на Адриан ъгъл - 1:1. Жоржиньо Вайндалдум прати топката под гредата за 2:1. Седрик Соареш изравни за Арсенал, макар че Адриан хвана ъгъла, само че не съумя да стигне до топката - 2:2. Такуми Минамино нямаше проблем от бялата точка за 3:2. Елнени извърши третата дузпа за Арсенал, само че Адриан избави. Веднага по-късно обаче и Лено избави дузпата на Ориги. Мейтланд-Найлс бе невъзмутим за 3:3. Къртис Джоунс още веднъж даде преднина на Ливърпул. Пепе изравни за следващ път. Хари Уилсън пропусна шестата дузпа за Ливърпул. Уилок с доста шанс означи решаващия углавен удар и прати Арсенал на 1/4-финалите. Адриан бе напът да избави, само че топката се промъкна под плонжа му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР