Ливърпул и Манчестър Сити ще определят новия носител на трофея

...
Ливърпул и Манчестър Сити ще определят новия носител на трофея
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул vs Манчестър Сити 1:0, бясно темпо в Лестър

Ливърпул и Манчестър Сити ще дефинират новия притежател на трофея Къмюнити Шийлд и играят при резултат 1:0 . Трент Александър-Арнолд откри резултата в 21-ата минута. Двубоят на стадион „ Кинг Пауър “ в Лестър е през днешния ден, 30 юли, от 19:00 часа българско време и по традиция опълчва носителя на ФА Къп – Ливърпул, и първенеца на Висшата лига – Манчестър Сити, в конфликт, който ще даде самобитно начало на новия сезон в Англия.

Двата тима започнаха в ужасно движение срещата, а в първияте три минути два удара на играчи на Ливърпул бяха блокирани от бранители на Сити. Мохамед Салах получи диагонален пас в третата и овладя. Той отстрани един на един Кансело и шутира с левия крайник, само че топката спря във външната страна на мрежата на вратата, защитавана от Едерсон.

Ман Сити отговори с рисков и насрещен удар от Кевин Де Бройне, само че Жоел Матип постави крайник на пътя на топката и тя отиде в корнер. След него Нейтън Аке игра с глава, само че стреля неопределено. В 14-ата минута Александър-Арнол достави центриране към самотния вляво на наказателното поле на Сити - Робъртсън. Шотландецът стреля с глава от дребен ъгъл, само че настрана от вратата на бразилеца Едерсон.

След 21 минути игра символичните домакини откриха резултата. Луис Диас получи топката вляво и даде обратно за Тиаго Алкантара. Той видя вдясно Мохамед Салах, който овладя и върна за Трент. Десният бек на Ливърпул насочи удар, топката се отби леко в главата на Аке и промени траекторията си, след което влетя във вратата на "гражданите " - 1:0.

LIVE / ЛИВЪРПУЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:0

1:0 Трент Александър-Арнолд (21)

Рефер: Крейг Поусън

Стадион: "Кинг Пауър Стейдиъм " (Лестър)

Стартови сформира:

Ливърпул: Адриан – Трент Александър-Арнолд, Жоел Матип, Върджил Ван Дайк, Андрю Робъртсън – Фабиньо, Джордан Хендерсън, Тиаго – Луис Диас, Мохамед Салах, Роберто Фирмино

Мениджър: Юрген Клоп

Our line-up for today’s meeting with
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР