Ливан е затънал в икономическа криза, белязана от рязък спад

...
Ливан е затънал в икономическа криза, белязана от рязък спад
Коментари Харесай

Ливан - икономическа криза, глад и престъпления

Ливан е заседнал в икономическа рецесия, белязана от внезапен спад на валутата и галопираща инфлация. Всички тези фактори оставиха съвсем половината от популацията в беднотия.
Силите за вътрешна сигурност (СВС) на Ливан настояват, че нивото на престъпност се е повишило тази година до равнищата като по време на най-тежките стопански разтърсвания на Ливан след гражданската война през 1975-1990 година
СВС записва 863 обири и грабежи през първата половина на тази година, по отношение на 650 за цялата 2019 година, оповестява AFP, представена от БГНЕС.
Служител по сигурността съобщи, че по-широката степен на престъпност през първата половина на 2020 година е достигнала връх в границите на шестгодишен интервал, изключително що се касае до убийства и грабежи.
Изглежда, че възходът на престъпността се дължи на задълбочаващата се икономическа рецесия, съобщи формален представител. Полицията също по този начин вижда „ нов тип кражба, която включва главно бебешко мляко, храна и медикаменти “.
Десетки хиляди ливанци са изгубили работата си или част от заплатите си, до момента в който осакатяващият дефицит на пари провокира бърза инфлация.
Ливанската лира, въпреки и публично привързана към $ при курс 1,507, доближи пик от над 9,000 по отношение на зелената валута на черния пазар при започване на юли.
Тъй като Ливан мощно разчита на вноса, цената на медикаменти, бебешко мляко и храна доближи рекордно високи стойности.
Цената на относително евтината марка памперси се е покачила от 15,000 ливански лири (10 $ по формален курс) до 34,000 (23 долара) за опаковка.
А цената на кутия бебешко мляко се е повишила от 23,000 лири (15 долара) до 35,000 (23 долара), като някои марки се продават за 45 000 лири. СВС записва 303 обири на транспортни средства до момента тази година - при 273 през втората половина на 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР