Литва обяви извънредно положение заради притока на мигранти през последните

...
Литва обяви извънредно положение заради притока на мигранти през последните
Коментари Харесай

Лукашенко пусна мигранти към Литва, страната обяви извънредно положение

Литва разгласи изключително състояние поради притока на мигранти през последните няколко дни от Беларус, съобщи Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на засиленото напрежение сред Европейския съюз и държавното управление на беларуския президент Александър Лукашенко.

Литовската министърка на вътрешните работи Агне Билотайте изясни, че решението, препоръчано от Държавната работа за гранична защита, е било належащо не поради повишената опасност за страната с 2,8 милиона души население, а с цел да се вкара по-стройна система за отнасяне на идващите в Литва мигранти.

" Много е значимо да разполагаме със законова система и принадлежности, с цел да можем бързо да вземаме решения в отговор на появяващите се провокации ", сподели тя на държавно съвещание.

Вчера литовската гранична защита заяви, че е задържала близо 150 незаконни мигранти, влезнали от Беларус, с която Литва има 679-километрова граница. Този брой е три пъти по-голям от предходния дневен връх, споделиха литовски чиновници. Повечето от мигрантите към този момент са подали молба за леговище в Литва. Сред тях има жители на Афганистан, Камерун, Ирак и Сирия. Литва построи палаткови лагери, с цел да настани повишения брой незаконни мигранти, отбелязва АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР