Лицето на всеки човек е като отворена книга. Всичко в

...
Лицето на всеки човек е като отворена книга. Всичко в
Коментари Харесай

Лицето на човека разкрива тайните му

Лицето на всеки човек е като отворена книга. Всичко в лицето приказва – веждите, очите, устата, всяка бръчица. Една от най-древните физиогномии – просвета за проучване на лицето – е китайската.

Веждите приказват доста, само че при дамите е мъчно да се разпознае главното, защото те обработват дребните косъмчета. Колкото са по-дебели веждите, толкоз по-неотстъпчив е индивидът.

Дългите вежди са знак за успокоение и консерватизъм. Късите тънки вежди са знак, че човек е единак. Късите груби вежди издават влюбчива натура.

Вежди във формата на бумеранг са знак за съобразителност и досетливост, която оказва помощ в сложни обстановки. Срасналите се вежди издават принципност.

 Лицето на индивида разкрива тайните му

Големите очи са свойствени на властните хора, които в това време са доста чувствителни. Ако очите са леко дръпнати нагоре, това издава храброст и увереност.

Ако очите са дръпнати надолу, това издава добросърдечен темперамент, оптимизъм и централизация. Китайската физиогномика класифицира очите, като ги съпоставя с летящи и четирикраки създания. Очи като на змей – огромни, властни, с леко притворени клепачи, издават власт и престиж.

Очите на феникс – дълги и леко извити в краищата, са присъщи за хора, които са надарени. Очите на лъва – огромни, с гънки върху клепачите – издават възприятие за правдивост и управителни умения.

Очи като на котка издават, че на този човек мъчно може да се разчита. Очи като на риба – горният клепач пада върху външния ъгъл на окото – издава апатичност.

Дългият нос е присъщ за консервативни персони. Дългият необятен нос издава спокоен темперамент, а късият – открит темперамент, оптимистичен и отзивчив.

Кокалестият нос с дребна гърбица е знак за горделивост и дебелоглав, настъпателност и увереност. Тесният нос е знак за това, че човек ще би трябвало да се труди настойчиво през целия си живот. Орловият нос е знак за злопаметност.

Голямата уста издава кариеризъм, а устните с ъгълчета като лък – деликатност, обвързаност и некадърност за високи постове. Малката уста издава слаб темперамент.

Плътните устни издават страст, а тънките, които не се допират – свирепост. Загадъчната усмивка в ъгъла на устните при дамите издава дълбока страст. Дългите, заострени напред тънки устни издават страхливеца.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР