Лице, отказало ваксинация срещу и впоследствие разболяло се от Covid-19,

...
Лице, отказало ваксинация срещу и впоследствие разболяло се от Covid-19,
Коментари Харесай

Предложение от Русия: Отказващите да се ваксинират срещу Covid-19 да се лекуват за своя сметка

Лице, отказало имунизация против и след това разболяло се от Covid-19, би трябвало да се лекува за своя сметка, споделя Александър Горелов, заместник-директор по научните проучвания в Централния проучвателен институт по епидемиология на Роспотребнадзор, представен от TACC.
„ Трябва да предприемем стъпката, когато в тази обстановка, в случай че лице откаже да бъде имунизирано, при положение, че се разболее, разноските за лекуване би трябвало да бъдат възобновени персонално това лице, което е отказало имунизацията “, сподели той в ефира на телевизионния канал РБК, съобщи организация Фокус.
 Първо съвещание на новия кабинет, имунизацията и обществените ограничения са акцент Първо съвещание на новия кабинет, имунизацията и обществените ограничения са акцент
Ваксинациите и обществените ограничения за поддръжка в рецесията ще са първите тематики, с които се заема служебният кабинет. Това сподели министър председателят Стеф...
По-рано Горелов направи предложение за въвеждане на специфична застраховка за имунизираните против при положение на нежелана реакция след имунизация. Подобна спомагателна гаранция, съгласно него, може да помогне в битката против антиваксърите.
Всеки жител на Руската федерация има право самичък да реши дали да се имунизира или не, защото имунизацията в Руската федерация е доброволна. Да бъде отказано лекуването на тези, които не желаят да се имунизират, е в несъгласие със закона, сподели пред TACC Юрий Жулев, съпредседател на Общоруския съюз на пациентите.
" Общоруският съюз на пациентите като цяло поддържа правилото на имунизиране на популацията. Ваксинацията играе голяма роля за сигурността както на самата страна, по този начин и на нашето здраве. Ние имаме доброволна имунизация и такива начинания могат да доведат до на практика наложителна имунизация. Ако ние тръгнем към наложителна имунизация, тогава това изисква съществено публично разискване – готово ли е популацията, лекарите, страната да преминат към такива правила, - сподели Жулев. - Докато у нас се ползва правилото на доброволността, никой няма право да отхвърля здравна помощ на жител, без значение дали е имунизиран или не, няма право ".
Експертът изясни, че в Русия съществува стратегия за държавни гаранции в региона на опазването на здравето, която предписва избран размер медицински грижи, които се дават на популацията за сметка на страната. " Никой не е трансформирал програмата и е невероятно да се слагат такива условия, без да се промени законодателството ", сподели той.
 Проучване: Физическата интензивност покачва с 50% вероятността за повече антитела след имунизация Проучване: Физическата интензивност покачва с 50% вероятността за повече антитела след имунизация
Ново изследване демонстрира, че трениращите хора имат 50% по-голям късмет за по-висока централизация на антитела след имунизация спрямо...
" Предложението е спорно, изисква разбор. Днес то е неосъществимо, тъй като ще опонира на законодателството на Руската федерация. Към такива неща би трябвало да се подхожда доста деликатно, защото има наказателна отговорност за неоказване на здравна помощ, нея никой не я отменил ", заключи Жулев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР