Лисицата е сред най-добре оценените животни в животинското царство. Тя

...
Лисицата е сред най-добре оценените животни в животинското царство. Тя
Коментари Харесай

Какво означава да видиш лисица?

Лисицата е измежду най-добре оценените животни в животинското царство. Тя е освен централен фолклорен воин, само че и значимо от духовно естество животно.

Това място, което е заела, се дължи напълно на нейните качества. Лисицата е известна с невероятната си пригодливост към околната среда. Независимо дали става въпрос за пустиня, Арктика или различен тип земно местообитание, лисицата съумява да се приспособява към всички типове околна среда.

Това я трансформира в едно от най-универсалните животни, тя от незапомнени времена живее на всички континенти по земята. Няма нищо чудно, че хората я считат за едно от най-проницателните създания и са си основали усещане, че тя може да откри решение на всеки тип проблем. Смята се затова за огромен страж на фамилията, на неговата целокупност.

Когато пътят на това живеещо отвън човешките поселища животно, се пресече с този на индивида, поверията отреждат на срещата значимо значение. Тя е знак, че индивидът ще успее в начинанието, към което отива.

Може да се каже, че лисицата е същински покровител на обвинените, които отиват към съда, с цел да бъдат съдени. Народната религия, че подобен човек ще бъде оневинен, е доста мощна. Може би тъй като на лисицата се придават качества като коварство, ловкост, само че и лукавство, дарба да се измъкне от всяка обстановка.

В други култури поверията за лисицата я показват в по-благородна светлина. В Китай считат, че да я види някой, това е знак, който му изпраща духа на негов умрял непосредствен.

За келтите срещата с лисица е шанс, като огромен ценител на горите, тя може да бъде благонадежден лидер в света на мъртвите.

 какво значи да видиш лисица

За някои индиански племена лисицата е доблестен и образован делегат, а за други лъжец, който си играе с доверието на хората и носи прокоба за гибел.

Лисицата в сънищата символизира хитростта, която е нужна на индивида в живота. Може да се пояснява и като непредвидимо държание на непосредствен човек, за което е нужно да се внимава. Тъй като тези животни живеят единично най-често, те символизират самотата и носят обръщение по отношение на прочувствения живот на индивида.

Появата на лисица в съня предизвестява човек да се пази от илюзии, от хора, които може да му навредят, да бъде бдителен и деликатен, толерантен и интелигентен в начинанията си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР