Лишени от свобода искат среща с Цецка ЦачеваОколо 30 затворници

...
Лишени от свобода искат среща с Цецка ЦачеваОколо 30 затворници
Коментари Харесай

Гладна стачка в Софийския затвор

Лишени от независимост желаят среща с Цецка Цачева


Около 30 пандизчии са оповестили гладна стачка в Централния софийски затвор и трети ден отхвърлят да се хранят. Това твърди Петър Младенов от фейсбук групата “Семейства и другари на пандизчиите ”. От Министерството на правораздаването обаче изрично отхвърлиха информацията пред “Труд ” и обясниха, че гладна стачка няма.

“Началникът на пандиза Петър Кръстев се пробва да спре символичните митинги вътре, които изискват зачитането на главните човешки права на лишените от независимост, като затваря единствения магазин в пандиза. Те не могат да си купуват храна и цигари към този момент втори ден ”, твърди във фейсбук Петър Младенов. Според Христина Вардева от групата, началникът на пандиза е лимитирал визитите на черква и спортните занимания. Заради това пандизчиите упорстват за оставка на началника и желаят среща с министър Цецка Цачева.

От Министерството на правораздаването обаче изрично отхвърлиха слуховете за гладна стачка и обясниха какво се е случило зад решетките. “Няма гладна стачка. Имало е механически проблем предходната седмица в лавка в пандиза, която краткотрайно не е работела. Затворниците са отказали да ядат храната, която им се предлага. Проблемът в магазина е отхвърлен и още в неделя той е бил отворен ”, обявиха от ведомството.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР