Лисабон. Тринадесет случая на новия вариант на коронавирус омикрон са

...
Лисабон. Тринадесет случая на новия вариант на коронавирус омикрон са
Коментари Харесай

Politico: В Португалия откриха 13 случая на „омикрон“ вув футболен отбор

Лисабон. Тринадесет случая на новия вид на ковид омикрон са открити измежду играчи на португалския първокласен футболен клуб Беленензеш, съгласно първичните резултати от националния здравен институт на страната (INSA), написа европейската редакция на Politico .

Един от играчите неотдавна се завърна от Южна Африка, където беше открит новият вид предходната седмица, оповестиха от института.

„ Предварителни проби, извършени в INSA, изрично демонстрират, че всичките 13 случая, свързани с играчи на Беленензеш, са свързани с разновидността на безпокойствие омикрон “ се споделя в изказване на института, изпратено до португалските медии.

За удостоверение се прави секвениране на генома, оповестиха от INSA, като акцентират, че „ предсказуемата стойност на извършените проби към този момент е доста висока “.

Клъстерът вклуба към този момент беше огромна вест в Португалия, защото Белененсеш трябваше да играе мач от първа дивизия в събота вечер против Бенфика единствено с девет играчи на терена, което провокира интернационалните рецензии. Мачът в последна сметка беше преустановен, когато повече играчи на Беленензеш отпаднаха, като Бенфика завоюва със 7-0.

Играчите на Бенфика ще бъдат тествани като част от по-широко усилване на бдителността, тестването и изолацията в този момент, откакто новият вид е открит в Португалия, сподели за радио TSF генералният шеф за опазване на здравето на страната Граса Фрейтас. „ Ще имаме по-активна изолираност и по-интензивно тестване на контактите “, сподели тя.

INSA също по този начин означи, че тестванията, осъществени на 218 пасажери, пристигнали в Лисабон от Мозамбик в събота, са разкрили два случая на COVID-19. Единият е от разновидността делта, а другият не е допустимо да бъде разпознат, оповестиха от института.

Португалия към този момент забрани полетите от Мозамбик, единствената й комерсиална пътническа връзка с южноафриканските страни, обект на възбрана за полети от Европейския съюз.

Най-малко 13 случая на омикрон са открити измежду 61 пасажери, които са дали позитивна проба за COVID-19 при полети от Южна Африка до летище Схипхол в Амстердам, заяви Холандският народен институт за публично здраве и околна среда в неделя.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР