Липсват гаранции, че Украйна няма да се присъедини към НАТО

...
Липсват гаранции, че Украйна няма да се присъедини към НАТО
Коментари Харесай

„Те се смеят напразно“: До какво може да доведе присъединяването на Украйна към НАТО?

Липсват гаранции, че Украйна няма да се причисли към НАТО - съобщи съветският президент Владимир Путин . Съединени американски щати също оставят вратите на Алианса отворени за нови претенденти, признават от Белия дом. Михаил Ходарьонок , боен наблюдаващ на Gazeta.Ru, изследва какви военностратегически последствия могат да настъпят за Русия, в случай че Киев в миналото бъде признат в структурите на Алианса.
Москва няма точна информация за това по какъв начин тъкмо върви диалогът сред Киев и Вашингтон по отношение на вероятностите за присъединение на Украйна към НАТО, декларира съветският президент Владимир Путин в изявление за телевизионния канал Русия 1. В същото време той акцентира, че не споделя позицията на тези, които се смеят на опцията Украйна да се причисли към алианса, защото няма гаранции, че Киев няма да се причисли към организацията.
„ По отношение на присъединението на Украйна към НАТО: да, знам и виждам мненията на нашите наблюдаващи, виждам реакцията на нашите медии,на нашите политици. Всички се смеят на украинския президент Зеленски, споделят, че всичко това е бръщолевене и нищо няма да се случи. Аз съм на друго мнение. Вече споделих по какъв начин стана разширението на НАТО и към този момент припомних, че никой не ни попита ” - споделя Путин.
Защо Украйна се нуждае от НАТО В Русия е необятно публикувано мнението, че страни с нерешени териториални проблеми не се позволяват в Северноатлантическия алианс, само че това не е изцяло правилно. Всички ограничавания за присъединение към НАТО са дефинирани в член 10 от Северноатлантическия контракт. Първо, страната-кандидатка би трябвало да се намира в Европа. На второ място, тя би трябвало да споделя правилата на Договора. И най-после, всички страни членки на алианса би трябвало да се съгласят да одобряват новия член.
 НАТО разисква на 1 юни Украйна, Беларус и Афганистан НАТО разисква на 1 юни Украйна, Беларус и Афганистан
Министрите на външните работи и защитата на НАТО ще обсъдят обстановката в Украйна и Беларус на съвещание на 1 юни, както и подготовката...
Украйна наподобява е значима страна от геополитическа позиция и затова влизането й в НАТО, съгласно редица специалисти, не наподобява като недействителен сюжет.
Съединени американски щати също неведнъж са заявили поддръжка най-малко за доближаване сред Украйна и НАТО. Настоящата администрация на Белия дом съобщи, че Вашингтон се ангажира да държи вратите на Алианса отворени за претенденти.
Като цяло американската тактика през последните години се основава на опит за включване на Киев в европейските стопански структури и Северноатлантическия алианс, който най-сетне може да откъсне Украйна от Русия в политически и военностратегически проект.
С приемането на Украйна в НАТО в страната може да се появят морски бази на Алианса - да вземем за пример в Одеса, Очаков, Николаев и даже Мариупол. Летищната мрежа на Украйна ще може да се употребява като предни и оперативни летища, където във допустимо най-кратки периоди могат да бъдат ситуирани обилни по бойната мощ Обединени военновъздушни формирования на НАТО.
На територията на Украйна ще може да бъдат ситуирани огромни групировки от сухопътните войски на Алианса, които елементарно ще бъдат трансформирани в ударни.
 Британско издание: Великият проект на Путин - 500 000 украински сепаратисти са получили съветски паспорти Британско издание: Великият проект на Путин - 500 000 украински сепаратисти са получили съветски паспорти
Русия към този момент е издала над половин милион паспорти на украински жители. Това е тематиката в обявата на Том Хъси в Daily Express под заг...
При такова развиване на събитията в регионите на Харков и Мариупол могат да бъдат ситуирани американски средства от системи за предизвестие за ракетноядрен удар и наоколо до тези градове ще бъдат основани елементи и формирования, снабдени с изтребители от 5-то потомство F-35 и F-22.
Какво може да направи Русия Подобен сюжет евентуално ще промени обстановката за Русия в югозападната стратегическа посока. Да предположим, че американските крилати ракети с наземно базиране и балистични ракети със междинен обхват бъдат ситуирани в регионите на Харков, Суми и Чернигов на Украйна. Това на процедура ще понижи до нула времето за полет на тези артикули до столицата на Русия и до Централния промишлен район, което ще понижи успеваемостта на всички налични благоприятни условия на вътрешната система за предизвестие за ракетни офанзиви, основана въз основата на радара вид „ Воронеж ”.
С други думи съветското висше военнополитическо управление на практика няма да има време да издаде заповед за насрещно-ответен ракетноядрен удар. Остава единствено опцията за ответна офанзива след рухването на ракетните бойни глави на територията на Руската федерация. Тоест в тази хипотетика Съединени американски щати могат да приложат на процедура своята доктрина за Бърз световен удар.
Що се отнася до дейностите на тактическата авиация на Съвместните военновъздушни сили на НАТО, тогава да вземем за пример дистанцията сред Москва и Харков по права линия е единствено 647 км. А обсегът за бойна приложимост на актуалните изтребители F-15EX е повече от 1500 км. Тоест ракетни и бомбени удари могат да бъдат нанесени против съветски цели, ситуирани надалеч оттатък Волга.
„ На 2-4 април 2008 година в румънската столица Букурещ бе извършена среща на върха на НАТО. Тогава дневният ред включваше въпроси за признаването на Косово, военните интервенции в Афганистан, разширението на Алианса, присъединението на Хърватия, Албания и Македония към него, както и План за деяние по подготовка за участие в НАТО (ПДПЧ) на Украйна и Грузия. „ Изминаха 13 години, само че до момента нито Грузия, нито Украйна се причислиха към редиците на Алианса. Освен това, дано ви припомня, че по самодейност на Германия и Франция в Букурещ предлагането на Вашингтон за присъединение на Грузия и Украйна към ПДЧ в НАТО беше отхвърлено. В румънската столица публично предложение на Съединени американски щати за първи път беше пренебрегнато от европейските сътрудници. Тоест за тези две страни даже няма подобен проект “ - споделя някогашният шеф на Генералния щаб на съветските въоръжени сили Юрий Балуевски.
 Какво да чака Украйна от срещата Байдън и Путин? Какво да чака Украйна от срещата Байдън и Путин?
Бившият началник на Министерството на външните работи на Украйна Владимир Охризко разисква пред организация УНІАН вероятни въпроси, които евентуа...
В същото време даже даването на подобен проект за деяние, продължи събеседникът на Gazeta.Ru, няма да даде толкоз доста на Киев. От друга страна, Съединени американски щати даже без този документ ползват на процедура наредбите на подобен проект в Украйна, споделя Балуевски.
През последните години самата Украйна направи доста, с цел да се приближи до стандартите на НАТО: тя промени своята Военна теория, преформатира на практика всички бойни и общи военни разпореждания и системата на военните звания.
Армейският военачалник Балуевски също напомни, че през 2019 година Върховната Рада на Украйна направи ремонти в Конституцията, които консолидираха хода на пълноправното участие на страната в Европейския съюз и НАТО. През юни същата година Украйна получи статут на сътрудник за разширени благоприятни условия на НАТО. Този статут ще даде на страната по-широк достъп до стратегиите и ученията на Северноатлантическия алианс, само че присъждането му не значи никакви решения по въпроса за участието в НАТО. В момента пет страни имат сходен статут - Австралия, Грузия, Йордания, Финландия и Швеция.
„ Напълно допустимо е украинската тематика да бъде разисквана на срещата на президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън в Женева на 16 юни. Но персонално аз не чакам някакви пробивни решения от тази среща на върха. Целият въпрос по приемането на Украйна в НАТО е до каква степен ще се разграничаваме в мненията след Женева. В същото време политическите ветрове надали ще трансформират коренно посоката си след срещата в Женева - както във връзка с Русия, по този начин и на Украйна “ - прибавя някогашният началник на Генералния щаб.
Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР