Лионел Меси спечели Златната топка за най-добър футболист в света

...
Лионел Меси спечели Златната топка за най-добър футболист в света
Коментари Харесай

Меси спечели "Златната топка" за рекорден 7-и път

Лионел Меси завоюва " Златната топка " за най-хубав футболист в света за невиждан 7-и път. Аржентинският талант победи като победител в анкетата на френското сп. " Франс Футбол " за 2021 година, оставяйки зад себе си французина Карим Бензема и поляка Роберт Левандовски.

34-годишният Меси беше отличен с най-престижния самостоятелен приз още веднъж след 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 и 2019 година, когато премията беше връчена за финален път. През 2020 година вотът измежду селекционерите и капитаните на националните тимове и селектирана група публицисти не беше извършен поради пандемията от COVID-19.

Тази година Лео стана голмайстор на испанското състезание с 30 гола и завоюва Купата на Испания с " Барселона ", след което подвигна първия си трофей с националния тим на Аржентина, извеждайки " гаучосите " до Копа Америка в Бразилия. Заради финансовата рецесия в каталунския гранд през лятото той мина със ефектен свободен трансфер в " Пари Сен Жермен ".

На второ място в крайното класиране за 2021 година полската голова машина на " Байерн " (Мюнхен) Роберт Левандовски, който беше суперфаворит за премията през 2020 година, само че коронавирусът го лиши от заслуженото самопризнание. Призовата тройка добави италианският халф на " Челси " Жоржиньо, който ликува като европейски първенец със " скуадра адзура " на Евро 2020 това лято.

На церемонията в Париж довечера Лева въпреки всичко получи и приз - за най-хубав голмайстор на годината. Отличието беше връчено за първи път в историята на анкетата, както и това за " Клуб на годината ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР