Лионел Меси е първият футболист в историята, който преминава границата

...
Лионел Меси е първият футболист в историята, който преминава границата
Коментари Харесай

Лионел Меси е най-скъпоплатеният футболист в света

Лионел Меси е първият футболист в историята, който минава границата от 100 млн. евро приходи за една година, твърди France Football

Звездата на " Барселона " Лионел Меси е най-скъпоплатеният футболист в света за сегашния сезон, сочи изследване на списание France Football. Доходите на аржентинеца са общо 126 млн. евро, което е с над 30 млн. повече от втория в класирането – Кристиано Роналдо. Нападателят на " Реал " (Мадрид), който завоюва " Златната топка " за 2017 година, е проработил 94 млн. евро през този сезон, оповестява " Дневник ".

Меси прави голям скок за последните 12 месеца, откакто през сезон 2016-2017 приходите му са били 76.5 млн. евро, а тези на Роналдо – 87.5 млн. евро. До огромна степен това се дължи на новия контракт на аржентинеца, който той подписа с " Барселона " в края на ноември и с който удължи уговорката си към клуба до 2021 година

Меси е първият футболист в историята, който минава границата от 100 млн. евро приходи за една година, твърди France Football. Класацията на списанието се изготвя на база приходите на играчите от заплати, бонуси и разнообразни спонсорски контракти. Аржентинският нападател е рекламно лице на Gatorade, Huawei Technologies, Adidas и Tata Motors.

Третото място в подреждането е за Неймар, който е проработил 81.5 млн. евро за сезона, или близо двойно повече спрямо приходите му отпреди година – 43.5 млн. евро. Увеличението се дължи на прехвърлянето му от " Барселона " в " Пари Сен Жермен " за 222 млн. евро през лятото.

Челната петица допълват Гарет Бейл от " Реал " (Мадрид) с 44 млн. евро и Жерар Пике от " Барселона " с 29 млн. евро, който също си подсигурява по-високи приходи, откакто подписа нов контракт с каталунския клуб.

В класацията на треньорите за втора поредна година на върха е португалският управител на " Манчестър юнайтед " Жозе Моуриньо, чиито приходи за сезон 2017-2018 година са общо 26 млн. евро, предава още " Дневник ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР