Лиляна Деянова, известна и с артистичния псевдоним ЛиЛана, остава в

...
Лиляна Деянова, известна и с артистичния псевдоним ЛиЛана, остава в
Коментари Харесай

Съдът: ЛиЛана остава в ареста, защото е опасна

Лиляна Деянова, известна и с артистичния псевдоним ЛиЛана, остава в ареста. Апелативният профилиран съд анулира мярката й " домакински арест ", постановена предходната седмица от първоинстанционния Специализиран углавен съд.

Заедно с още няколко души, измежду които съдружникът на Деянова - Мартин Димитров и брат й Александър Деянов, тя е упрекната за присъединяване в проведена незаконна група, непозволено усвоявала европейски средства, като  продали един и същи програмен продукт на няколко компании.  Това ставало с документи с погрешно наличие.

Според правосъдния състав от събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на Лиляна Деянова към закононарушението, в което е упрекната.

Като реши като рационален 45-дневния период на задържане, съдът записа в определението си, че на независимост тя може да извърши друго закононарушение. Решението е дефинитивно.

Миналата седмица първоинстанционният Специализиран углавен съд промени мярката ѝ за неотклонение на " домакински арест ", само че прокуратурата стачкува решението.  От своя страна юристът на Деянова изиска да бъде освободена без мярка за неотклонение.

Преди вчерашното съвещание прокуратурата показа нови доказателства. В правосъдната зала стана ясно, че ЛиЛана има ново обвиняване – за документ с погрешно наличие: „ Това, което се твърди в тези документи, че има действително предаване на програмен продукт от компания „ Телерайз Лимитед “ на компания „ Нованор “ с шеф обвинената Лиляна Деянова - това не се е случило на процедура “ изясни прокурор Данаил Шостак.

Деянова приказва за първи път пред медиите и обвърза ареста си, както и този на съдружника си с желанието си да пусне в продажба различна електронна винетка. Двамата били арестувани 3 дни преди да стане това.

Преди да чуе, че няма да излезе на независимост Деянова отхвърли да е правила закононарушение и разгласи, че със съдружникът й Мартин Димитров са единствените арестувани под стража за корист с европейски пари от началото на действието на европрограмите у нас.

С отвращение отговори на въпроса  може ли да е под стража, поради изказванията, че е близка с следствия за 18 закононарушения предприемач Васил Божков, който се укрива в Дубай: „ Не мога да ви кажа дали поради него съм тук, само че съгласно мен е позорно, в случай че това е по този начин “, беше лаконична  Лиляна Деянова.

Адвокатът ѝ Николай Хаджигенов цитира показания на разпитани по делото очевидци, питани познават ли Васил Божков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР